Jakub Forgács Správy

Nový systém v bystrickej Europe: Čakanie na výjazde z parkovísk sa skrátilo o jednu tretinu!

Zhon počas vianočných nákupov pozná snáď každý a obzvlášť, čo sa týka problematického parkovania pri nákupných centrách. To banskobystrické má však pre vodičov dobré správy, čakanie pri výjazde sa výrazne skrátilo. A to až o tretinu.

Ilustračný obrázok k článku Nový systém v bystrickej Europe: Čakanie na výjazde z parkovísk sa skrátilo o jednu tretinu!
Zdroj: TASR

Banskobystrické nákupné centrum Europa spustilo od 1. októbra nový systém evidencie parkovania, s ktorým sa pri výjazde viac netreba zdržiavať kontrolou lístka. Parkovací systém, ktorého výmena bola súčasťou rekonštrukcie strešného parkoviska nákupného centra, umožňuje rozpoznávanie evidenčných čísel vozidiel. Tým zároveň vyhodnocuje platnosť parkovacieho lístka a zaisťuje tak plynulosť premávky. Systém však naďalej vyžaduje výber lístka pri vjazde na parkovisko.

„Podnikli sme kroky na uľahčenie a spríjemnenie nakupovania v predvianočnom období. Prostredníctvom nainštalovania nového parkovacieho systému sa podarilo skrátiť čakanie na výjazde z parkovísk o jednu tretinu,“ konštatovali zástupcovia obchodného centra, ktorí zároveň dodali, že nakoľko je kapacita parkovacích plôch nákupného centra obmedzená, môže sa stať, že sa budú tvoriť kolóny pred vstupom na parkoviská.

Čo však majú vodiči robiť, pokiaľ by bolo parkovisko plné? „V prípade obsadeného parkoviska návštevníci Europy môžu využiť parkovisko vzdialené 140 metrov alebo jedno zo záchytných parkovísk mesta a spojiť tak nákupy s návštevou tradičných vianočných trhov na námestí,“ uviedli ďalej zástupcovia Europy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM