Jakub Forgács Krimi

Nový šéf VÚC Kotleba: Mašinéria na krajskom úrade mi chce sťažiť nástup do funkcie!

Národná kriminálna agentúra (NAKA) sa už nezaoberá trestným oznámením novozvoleného šéfa Banskobystrického VÚC. Podľa neho sa na banskobystrickom župnom úrade skartujú zmluvy, dokumenty a vymazávajú pevné disky na počítačoch. V diskusnej relácii televízie TA3 to povedal samotný Marian Kotleba.

Ilustračný obrázok k článku Nový šéf VÚC Kotleba: Mašinéria na krajskom úrade mi chce sťažiť nástup do funkcie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako pripomenul, trestné oznámenie pre podozrenie zo skartácie dokumentov podali 25. novembra priamo do rúk agentov NAKA. „Už 27. novembra ma kontaktoval iný agent NAKA, ktorý mi oznámil, že banskobystrická pobočka sa chcela vecou zaoberať, pretože sa im to zdalo zaujímavé, ale Prezídium Policajného zboru SR im však poskytlo informáciu v tom duchu, že im nevydá poverenie na vyšetrenie tejto veci,“ povedal Kotleba.

Prekvapený Kotleba

Agentúra, ktorá má bojovať s korupciou, tak podľa Kotlebu nedostane od policajného prezídia poverenie, ktoré v zmysle zákona musí mať na to, aby sa tým zaoberala. „Bol som veľmi prekvapený. Agent mi povedal, že NAKA je príslušná riešiť len veci, kde škoda presiahne 6,6 mil. eur. a že z prezídia informácie hovoria o tom, že aj keby k nejakej škode na úrade v hospodárení kraja došlo, tak neodhadujú, že by tá škoda dosiahla 6,6 mil. eur,“ dodal Kotleba.

To je podľa jeho slov veľmi zaujímavá informácia, keďže rozpočet kraja za štvorročné obdobie je okolo 600 mil. eur. „Čiže toto je len jedno percento, nechcem veriť tomu, že by tá prípadná škoda nemohla vzniknúť vo výške jedného percenta rozpočtu,“ poznamenal.

Kotleba: Nebudem to mať ľahké

Už prvé dni od volieb podľa Kotlebu ukázali, že v budúcnosti to nebude mať ľahké. Mašinéria na krajskom úrade sa podľa neho snaží robiť všetko pre to, aby mu sťažila nástup do funkcie. „Ďalej v tejto veci asi nevieme spraviť nič. Úradu som sa ešte neujal, som len občan Banskobystrického samosprávneho kraja,“ doplnil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM