Marcel Páleš Šport

Nový ročník basketbalu pod Urpínom s novinkou: Diváci si môžu vybrať exkluzívne miesto v hľadisku!

Najvyššia slovenská súťaž basketbalistov štartuje s rovnakým počtom klubov ako v uplynulej sezóne. Bystrica bude v nedeľu hostiť doma Svit. Vieme, aké bude vstupné v novej sezóne

Ilustračný obrázok k článku Nový ročník basketbalu pod Urpínom s novinkou: Diváci si môžu vybrať exkluzívne miesto v hľadisku!
Zdroj: TASR

Začne sa teda aj so Spišskou Novou Vsou a Levicami, ktorých účasť bola ohrozená finančnými problémami. Slovaksport.tv Basket extraliga prinesie v novej sezóne aj dve novinky. Maximálny počet legionárov v kádroch sa znížil z osem na sedem a play off sa bude hrať na štyri zápasy už od štvrťfinálovej fá­zy.

Zníženie maximálneho počtu legionárov

Titul bude obhajovať Inter Bratislava, druhé miesto hráči Komárna. Okrem nich nastúpia v lige rovnako ako vlani aj Nitra, Prievidza, Handlová, Spišská Nová Ves, Banská Bystrica, Levice a Svit. K doterajšej deviatke sa nepridal ani víťaz I. ligy MBK Karlovka, ktorý túto možnosť odmietol, a ani projekt slovenskej reprezentácie do 20 rokov. Jej príchod v prebiehajúcej sezóne však ešte nie je vylúčený.

Krátko pred začiatkom súťaže mali viaceré kluby finančné problémy, najhoršie na tom boli Spišská Nová Ves a Levice. Hrozilo tak, že extraliga začne iba so siedmimi tímami.

Hlavnou novinkou je zníženie maximálneho počtu legionárov v kádroch klubov. Vedenie súťaže tak chce dať šancu väčšiemu počtu domácich hráčov, aby nabrali skúsenosti a v budúcnosti mohli byť platní aj pre potreby reprezentácie.

Aké vstupné bude pod Urpínom?

Vstupné na zápasy základnej časti Slovak Sport.TV Basket Extraligy v sezóne 2013/2014 bude nasledovne: dospelí 3,00 €, študenti a dôchodcovia 2,00 €, členovia ŠKP BB 0,00 € a členovia BK ŠKP 08 BB 1,00 € (platí len po preukázaní sa klubovým preukazom, inak platí štandardná cena), deti do 6 rokov majú vstup bezplatný. Bez platnej vstupenky je počas celého priebehu zápasu vstup do ŠH Dukla zakázaný!

Pre pravidelných návštevníkov, ktorí nechcú čakať v rade na kúpu lístka, klub ponúka permanentky platné na všetky domáce stretnutia základnej časti a štvrťfinále play-off a novinku, ktorá umožňuje držiteľovi si vybrať miesto v hľadisku, ktoré bude pre neho rezervované na tieto stretnutia, a to za základnú cenu 42,00 €, alebo pre zľavnené kategórie za 28,00 €.

Už v nedeľu sa domáci klub ŠKP Banská Bystrica stretne s Iskrou Svit, a to o 18:00.

Rozpis ďalších zápasov Bystričanov:

  • 09.10.2013 S ŠKP Banská Bystrica vs. BK Inter Incheba Bratislava
  • 12.10.2013 So MBK Rieker Com Therm Komárno vs. ŠKP Banská Bystrica
  • 16.10.2013 St 18:00 h ŠKP Banská Bystrica vs. BC Prievidza
  • 19.10.2013 So EDYMAX SPU Nitra vs. ŠKP Banská Bystrica
  • 23.10.2013 St 18:00 h ŠKP Banská Bystrica vs. MBK Handlová
  • 26.10.2013 So BK 04 AC LB Spišská N. Ves vs. ŠKP Banská Bystrica
  • 30.10.2013 St voľno
  • 06.11.2013 St 18:00 h BK Levickí Patrioti vs. ŠKP Banská Bystrica

Bystrica 24, TASR

  • Foto: ilustračné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM