Tlačové správy

Nový rad okien UNI-ONE dokonale ladí s nábytkom aj fasádou

Nový rad inovovaných drevohliníkových okien s obchodným názvom UNI-ONE uviedla na trh spoločnosť Makrowin, s.r.o., Detva. Vyznačujú sa širokou škálou farebných kombinácií, keď okná z vnútornej strany umožňujú dokonalé farebné vyladenie s nábytkom a úpravou interiéru.

Ilustračný obrázok k článku Nový rad okien UNI-ONE dokonale ladí s nábytkom aj fasádou
Zdroj: Dnes24.sk

Zároveň ponúkajú prakticky neobmedzené farebné možnosti textúry povrchovej úpravy na exteriérovom hliníkovom “klipe”. Dušan Majer, riaditeľ spoločnosti Makrowin, k tomu hovorí: ,,UNI-ONE je okno určené pre moderné bývanie. Nekompromisné v kvalite, kráse a šetrné k životnému prostrediu – určené pre tých, ktorí hľadajú okná výnimočnej kvality. Kvalita je ukrytá predovšetkým pod povrchom. Okná UNI-ONE spĺňajú súčasné prísne náročné technické a kvalitatívne kritériá, aby boli užívatelia v bezpečí pred extrémnym počasím, teplotami, hlukom a neželanými hosťami. UNI-ONE vyhovujú týmto náročným štandardom a zároveň poskytujú prakticky neobmedzenú paletu farieb, textúr a možností povrchovej úpravy, aby ich bolo možné čo najlepšie zladiť s požiadavkami zákazníka a jeho individuálnym štýlom.“

Dodáva, že okno Makrowin UNI-ONE uspokojí predstavy každého záujemcu o moderný dizajn, dokonalú funkčnosť aj originalitu. Je to okno určené aj do stavieb, ktoré už musia spĺňať prísnejšie požiadavky na tepelnoizolačné parametre v zmysle inovovanej STN. Z konštrukčného hľadiska sú okná schopné pokryť potreby od klasických stavieb, kde sa do krídiel okna inštalujú izolačné dvojsklá, až po požiadavky stavieb s vysokými nárokmi na tepelnoizolačné vlastnosti. K nim patria nízkoenergetické, pasívne, či nulové domy, kde je štandardom inštalácia izolačných trojskiel.

,,V produktovom rade drevohliníkových okien sme hľadali súlad medzi technickými požiadavkami a súčasnými nárokmi na modernú architektúru. Okná, zasklené steny, veľké terasové vstupy, posuvné steny s minimálnou plochou rámu, vchodové dvere, terasové dvere, je možné pri dobrej povrchovej úprave zharmonizovať s farebnosťou nábytku v interiéri. Túto možnosť zatiaľ na Slovensku neponúka žiadny výrobca okien a tak okná Makrowin UNI-ONE sú určené pre milovníkov excelentného a jedinečného dizajnérskeho prevedenia. Drevo z interiérovej strany je možné povrchovo upraviť nielen ekologickými nátermi, ale v ponuke je aj možnosť dýhovania. Tieto moderné technológie ocenia dizajnéri, ale aj tí, ktorí hľadajú dokonalosť v detailoch. Vaša obývačka, izba alebo pracovňa tak môže mať zladenú úpravu okien, dverí, aj nábytku a interiér vášho domova bude originálny výtvarný kus. Dokonalé remeselné spracovanie okien podložené takmer dvadsaťročnými skúsenosťami s výrobou okien z dreva, kde sa používa drevo z ekologických ťažieb, vám zaručí dlhodobé estetické zážitky a dokonalú funkčnosť s vysokou úrovňou tepelnej a akustickej izolácie. Okná MAKROWIN UNI- ONE sú šetrné k životnému prostrediu, pretože majú veľmi nízku tzv. uhlíkovú stopu, to znamená, že znižujeme emisie CO2 pri ich výrobe,“ vysvetľuje D. Majer. Zdôrazňuje aj to, že vysoká kvalita povrchovej úpravy hliníka z exteriérovej strany, ktorý je možné recyklovať, zabezpečí prakticky bezúdržbovú prevádzku a životnosť okien UNI-ONE. Lakovanie práškovými nátermi sa vykonáva až po zvarení a vybrúsení rohových spojov hliníkového rámiku a takmer neobmedzené farebné možnosti vylepšujú estetiku hotového výrobku. Z konštrukčného hľadiska ide o okná so stavebnou hĺbkou do 109 mm, pohľadovou šírkou 106 mm. Pri oknách je použité kovanie Siegenia Titan AF. Takéto riešenia ponúkajú vysoké tepelnotechnické hodnoty U rámu až do Uf = 0,78 W/(m2.K)­.Dosahujú dokonca hodnotu súčiniteľa prestupu tepla až Uw<0,8 W/(m2.K).

„Výrobok je dostupný v niekoľkých prevedeniach – v rámoch s povrchovou úpravou Feel v deviatich odtieňoch, v rámoch s drevenou dyhou v ôsmich odtieňoch a v rámoch z technického duba. Novinkou je úprava patina Bronz. Patina, ktorá sa prirodzene vytvára, je najodolnejšia ochrana na neobmedzené používanie. Takú istú môžete vidieť aj na sochách starých stovky rokov. Povrchová úprava FEEL sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti oderu, poškriabaniu, škvrnám a vysokou stálosťou farieb. Na jej čistenie sa používajú bežné čistiace prostriedky a vyhnete sa tak hromadeniu vosku alebo olejových látok. Drevená dyha použitá na oknách UNI-ONE je u nás známa pod názvom ARO dyha. Vyrába sa zlepením jednotlivých dýh do bloku, z ktorého sa následne krája dyha kolmo ku povrchu bloku. Takto vytvorená dyha sa lisuje na špeciálnu tkaninu pod vysokým tlakom. Okná sú v ponuke v 8 kolekciách,“ uzatvára D. Majer.

Makrowin v súčasnosti vyrába 23 produktových typov drevených a drevohliníkových okien. Podľa dostupných informácií ide o najširšiu ponuku drevených a drevohliníkových okien na Slovensku od domáceho výrobcu. Nové okná UNI-ONE majú záruku 10 rokov, spĺňajú požiadavky medzinárodne uznávanej stavebnej normy a systému pre certifikáciu nízkoenergetických budov Casa Clima (Climate House). Okná UNI-ONE sú dôkazom, že neustále inovácie sú jedným z cieľov firmy pri uspokojovaní najnáročnejších požiadaviek zákazníkov.

Viac informácií je na: www.makrowin.sk , alebo na tel: +421 45 5455346,
e-mail: info@makrowin.sk

Nový rad okien UNI-ONE dokonale ladí s nábytkom aj fasádou
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM