Jakub Forgács Rôzne

Nový mobilný operátor 4ka zahájil predaj. Ako reagovali zákazníci v Bystrici?

Nový mobilný operátor 4ka od pondelka oficiálne spustil predaj svojich služieb po celom Slovensku a samozrejme aj v Banskej Bystrici. Jeho produkty sú dostupné na pobočkách Slovenskej pošty. Na jednej z nich sme sa boli pozrieť aj my.

Ilustračný obrázok k článku Nový mobilný operátor 4ka zahájil predaj. Ako reagovali zákazníci v Bystrici?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Konkurencia na slovenskom telekomunikačnom trhu sa výrazne zvýšila. Po nedeľňajšom predstavení štvrtého mobilného operátora, za ktorým stojí Slovenská pošta a spoločnosť SWAN, si od pondelka produkty a služby môže zadovážiť aj široká verejnosť.

Rozhodli sme sa navštíviť pobočku pošty na Hornej ulici, aby sme sa presvedčili, či ľudia vôbec vedia, že na poštách je možné získať služby nového operátora.

Ľudí informácie zaujali

„Za prvú polhodinu si už traja ľudia kúpili novú SIM kartu. Oslovila ich hlavne nízka cena volaní za 4 centy za minútu,“ prezradila nám hosteska Daniela, ktorá služby nového mobilného operátora prezentovala v budove Slovenskej pošty na Hornej ulici.

Letáčik z jej rúk si zobral aj vysokoškolák Andrej. Ten má z nového operátora radosť, pretože si myslí, že vďaka nemu klesnú aj ceny u konkurencie. „Určite je to fajn, pretože z takéhoto konkurenčného boja vyťažia hlavne zákazníci. Zatiaľ neviem, či si novú SIM kartu kúpim, ale vážne nad tým uvažujem,“ poznamenal Bystričan, ktorý doteraz o novom operátorovi nevedel.

Ponuka zaujala aj Andreu, ktorá sa na poštu vybrala zaplatiť účty. „Je to lákavá akcia a určite si k tomu doma naštudujem viac aj spolu s rodinou. Je dobré, ak si má človek z čoho vybrať. Volania za štyri centy by som jednoznačne privítala,“ povedala.

4ka prišla s lacnými cenami

Služby nového mobilného operátora sú dostupné od pondelka 5. októbra na 1500 pobočkách Slovenskej pošty. 4ka sa snaží zaujať bezkonkurenčne nízkymi cenami – za minútu hovoru, SMS a 1 MB dát na Slovensku aj v celej Európskej únii zaplatia zákazníci 4 centy. V prvej fáze operátor ponúka len predplatné karty.

Zákazníci si môžu za 4 eurá zakúpiť SIM kartu s názvom „Moja 4ka“so štartovacím kreditom vo výške 4 eurá. Štvrtý operátor prichádza na trh s niekoľkými zaujímavými novinkami:

  • Zákazníci môžu volať do všetkých sietí na Slovensku a v rámci Európskej únie za jednotnú cenu 4 centy za minútu, a to so sekundovou tarifikáciou od prvej sekundy.
  • Rovnakú sumu zaplatíte aj za odosielanie SMS správ
  • 1 MB dát pre internet v mobile v rámci Slovenskej republiky aj v celej Európskej únii bude stáť takisto iba 4 centy.

Zákazníci intenzívnejšie využívajúci internetové služby si môžu kúpiť dátový balík 4G GIGA, ktorý obsahuje 1GB dát v sieti 4ky (4G a 2G) za cenu 1 euro priamo na každej pošte. Platnosť dátového balíka 4G GIGA je 30 kalendárnych dní a počet aktivovaných balíkov nie je obmedzený.

Aktuálna ponuka mobilných telefónov 4ky ponúkaných na vybraných 570 pobočkách SP predstavuje 4 mobilné telefóny: Samsung E1200, Huawei Y360, Lenovo 2010 a Huawei Y635.

Štvrtý mobilný operátor svojou sieťou zatiaľ pokrýva 40 percent populácie, jeho služby sú však vďaka národnému roamingu dostupné na celom území republiky.

Viac o ponuke 4ky si prečítajte na: Na Slovensku začína štvrtý mobilný operátor. Vieme, aké novinky prichystal pre svojich zákazníkov

(PR)

Nový mobilný operátor už aj v Bystrici
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM