Jakub Forgács Rôzne

Novinky v Rooseveltke: V nemocnici sa ide stavať nové stredisko, už položili základný kameň

Skvelé správy pre pacientov! V bystrickej nemocnici postavia stredisko s najnovším technologickým vybavením. Spĺňať bude všetky požiadavky na moderné zdravotnícke zariadenie, fungujúce na svetovej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v Rooseveltke: V nemocnici sa ide stavať nové stredisko, už položili základný kameň
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok slávnostne položili základný kameň novostavby dialyzačného strediska a nefrologickej ambulancie, ktorých zdravotnícka starostlivosť bude zameraná na metabolické poruchy ľadvín a chronické prípady. „Nové stredisko, ktoré má spĺňať najvyššie kritéria medicínskych zariadení nahradí doterajšie, ktoré sídli v prenajatých priestoroch nemocnice a v súčasnosti už nevyhovuje ako plošnými a prevádzkovými podmienkami, tak aj technologickým vybavením požiadavkám na moderné zdravotnícke zariadenie,“ informovala Barbora Winterová, tlačová tajomníčka mesta Banská Bystrica.

Ako pokračovala, dialyzačné stredisko bude umiestnené v západnej časti areálu Fakultnej nemocnice, vedľa objektu A – Urgentného príjmu a B1 – monobloku nemocnice. „Celý objekt bude prepojený s nemocnicou cez existujúci lôžkový monoblok, označený ako B1, spojovacou chodbou, čím sa zabezpečí bezbariérové napojenie na prevádzky nemocnice, tak pre pacientov (prístup z MHD, z oddelení nemocnice, prípadný pohotovostný presun pacientov v prípade komplikácií na ARO, JIS a pod.) ako aj pre zamestnancov,“ uviedla Winterová.

„Centrálnym priestorom dialyzačného strediska bude dialyzačná sála pre 20 postelí s delením po skupinách po štyroch pacientoch a s izolačným boxom pre dvoch pacientov. Pacienti budú počas ošetrenia pod neustálym dozorom zdravotných sestier priamo z ich pracoviska, oddeleného od sály sklenou stenou,“ povedala tlačová tajomníčka, ktorá doplnila, že obsahom druhej časti zariadenia bude nefrologická ambulancia s vyšetrovňou, prípravou pacientov, odberovou miestnosťou, pracoviskom peritoneálnej dialýzy pre 2 pacientov. Pre pacientov bude pripravená svetlá čakáreň s príslušným hygienickým vybavením.

Výstavba nového pracoviska by mala trvať do septembra. V zariadení plánujú vykonať 34 dialýz a ambulantné ošetrenia 22 pacientov denne. Za rok tak vyšetria až 6 864 ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM