Jakub Forgács Samospráva

NOVINKY v prideľovaní dotácií. V Bystrici podáte žiadosť už aj elektronicky

Máte nápad, na ktorý by ste potrebovali peniaze od mesta? Potom neprehliadnite zmeny, ktoré mnohých zaiste potešia!

Ilustračný obrázok k článku NOVINKY v prideľovaní dotácií. V Bystrici podáte žiadosť už aj elektronicky
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Na zasadnutí MsZ v Banskej Bystrici poslanci schválili zmeny vo VZN o dotáciách. Tie majú pomôcť lepšie využívať financie na podporu rôznych podujatí, podporu mládežníckeho športu, ale aj na projekty v sociálnej oblasti a životného prostredia formou dotácií.

Minulý rok na jeseň zastupiteľstvo schválilo úplne nové zásady prideľovania dotácií a zaviedlo nové možnosti financovania vybraných podujatí a športových aktivít v našom meste. Tento krok súvisel aj so záväzkom mesta a jeho kandidatúrou na titul Európske mesto športu pre rok 2017. Rok od prijatia nových zásad sa ukázal priestor na ich vylepšenia, a preto boli zo strany vedenia mesta Banská Bystrica predložené poslancom zmeny VZN o dotáciách.

„Načúvali sme a rok zbierali návrhy na zmeny, aby sme náš dotačný systém vyladili čo najlepšie. Prax ukázala, že dokážeme pomôcť dobrým projektom a to tým, že znížime spolufinancovanie z pôvodných 20% z predloženého rozpočtu akcie na minimálnych 10%, čo skutočne dáva šancu vo veľkom využívať vyčlenené prostriedky na financovanie dobrých projektov v našom meste. Druhá veľká zmena sa týka podávania žiadosti, a to elektronickou formou, respektíve zaslaním mailu,” uviedol Martin Turčan, viceprimátor Banskej Bystrice.

Termín, do kedy je možné o dotácie pre budúci rok žiadať, je stanovený uvedeným VzNa určený na 31.10.2016. Po tomto termíne budú všetky podané žiadosti vyhodnotené a prerokované v odborných komisiách a na zasadnutí MsZ. O pridelení finančnej dotácie musia poslanci rozhodnúť do konca tohto roka.

Čítajte tiež:

Aktuálne rokovanie bystrických poslancov: Na pretrase aj výstavba mosta v Iliaši

Čaj o piatej za tónov orchestra. Mestský park v Bystrici opäť ožije

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM