Monika Obrtalová Rôzne

Novinka pre cyklistov: Autobusom až pod Krížnu za 1 €!

Cykloturisti a priaznivci turistiky vôbec sa už onedlho dostanú autobusovým spojom až tesne pod vrchol Križnej, ktorá je jedným z najvyhľadávanejších turistických cieľov vo Veľkej Fatre. Linka bude premávať z Banskej Bystrice na Pánsku kolibu od 23.

Novinku pre priaznivcov cykloturistiky pripravilo Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK), Slovenskou autobusovou dopravou Zvolen a Horským hotelom Kráľova studňa. **„Kapacita autobusu je 19 miest na sedenie a ďalších 15 na státie. Príves odvezie naraz až 40 bicyklov,“ **povedal zástupca SAD Zvolen Marek Modranský. Autobus bude premávať tak isto aj z B. Bystrice na Králiky.

Na Panskú Kolibu sa bude odchádzať ráno o 8:00 hod zo Strieborného námestia a tiež popoludní o 16:30 hod. Naspäť z Panskej Koliby sa pôjde o 9:00 hod, resp. o 17:30 hod. Cestovné za osobu a bicykel bude jedno euro s tým, že na prípadnej strate sa bude rovnakým dielom podieľať Mesto B. Bystrica a BBSK.

Podľa riaditeľa hotela na Kráľovej studni Dušana Kováča pravidelná autobusová linka na Panskú kolibu chodila do roku 1994. Dnes je o oblasť opäť veľký záujem, najmä zo strany stále živšej cykloturistiky. „Podľa môjho odhadu počas víkendu príde na Kráľovu studňu denne okolo 150 cykloturis­tov,“ povedal Kováč.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM