Krimi

Nové INFO o tragickej nehode medzi Bystricou a Zvolenom. Toto prezradila polícia

Pri zrážke autobusu s kamiónom sa zranilo 13 osôb, z toho dve utrpeli smrteľné a štyri ťažké zranenia. Polícia poskytla nové informácie aj fotky z miesta nešťastia.

Ilustračný obrázok k článku Nové INFO o tragickej nehode medzi Bystricou a Zvolenom. Toto prezradila polícia
22
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok (23.4.) krátko po 15:00 hodine na ceste R1 v katastri obce Badín, v smere od Banskej Bystrice na Zvolen. „Pri dopravnej nehode došlo k zrážke diaľkového autobusu Mercedes Benz, ktorý viedol 52-ročný vodič z Topoľčian a jazdnej súpravy zloženej z ťahača Scania a návesu, ktorú viedol 66-ročný vodič z Poľska,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„K nehode došlo tak, že vodič autobusu jazdiaci v smere na Zvolen z doposiaľ nezistených príčin, svojou prednou pravou časťou narazil do zadnej ľavej časti jazdnej súpravy, ktorá z dôvodu krátkodobej poruchy stála na pravej krajnici a v momente, keď sa táto po odstránení poruchy rozbiehala pravou krajnicou, došlo k zrážke,“ pokračovala hovorkyňa.

„Pri dopravnej nehode došlo k usmrteniu dvoch osôb sediacich v autobuse a to 44-ročného muža z Bratislavy a 29-ročnej ženy z Rakytoviec v okrese Banská Bystrica. Pri nehode štyri ženy vo veku 36 rokov (Trnava), 40 rokov (Žiar nad Hronom), 67 rokov (Šaľa) a 67 rokov (Hliník nad Hronom) utrpeli ťažké zranenia,“ povedala Faltániová.

„Pri nehode sa sedem osôb zranilo ľahko, z toho päť žien a dvaja muži, vrátane vodiča autobusu. Požitie alkoholu u vodičov bolo vylúčené vykonaním dychovej skúšky,“ uviedla hovorkyňa s tým, že škoda na autobuse a na jazdnej súprave je odhadnutá na 40-tisíc eur.

Ako dodala Faltániová, vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie pre prečin všeobecné ohrozenie a do vyšetrovania boli pribratí aj znalci z odboru súdneho lekárstva a cestnej dopravy. V dôsledku dopravnej nehody bola cesta R1 v smere od Banskej Bystrice na Zvolen uzatvorená až do 00:30 hodiny. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z miesta nešťastia!

Zrážka kamióna a autobusu
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM