Jakub Forgács Rôzne

Nosko v roli futbalistu, barani aj pivo za študentské... Nevšedná akcia v Bystrici odhalila lákadlá

Ste fanúšikom športu a radi si pochutíte na tradičných dobrotách? Potom pre vás máme tip na podujatie, aké v Banskej Bystrici nezažijete len tak hocikedy. A nebude chýbať ani pivo za študentské ceny!

Ilustračný obrázok k článku Nosko v roli futbalistu, barani aj pivo za študentské... Nevšedná akcia v Bystrici odhalila lákadlá
Foto: Martin Horňan

Ak ešte nemáte plány na záver mesiaca, zbystrite pozornosť. Vo štvrtok 28. apríla sa od 12:00 do 22:00 sa bude v areáli Jupie Podlavice už po siedmykrát konať Fakultný deň Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov. A je sa veru na čo tešiť!

Primátor futbalistom

„Pôjde o akési športovo – voľnočasové podujatie, ktoré má za cieľ priblížiť nielen žiakov s učiteľmi, ale taktiež s predstaviteľmi banskobystrického športu. Prítomní budú aj hokejisti baranov, no napríklad aj primátor a viceprimátor mesta,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Kristián Földes, podpredseda Študentskej rady Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov.

Prioritne je toto podujatie určené pre študentov Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov a UMB, ale vítaná je podľa jeho slov aj široká verejnosť. „Celá akcia je akýmsi vyvrcholením fakultnej futbalovej ligy a bude sa tam odohrávať semifinále aj finále a tiež exhibičný zápas,“ pokračoval.

„Pán primátor a viceprimátor budú hrať práve na spomínanom exhibičnom zápase. Jeden tím bude all stars fakulty pedagógov, kde sa zapojí aj vedenie mesta a hrať budú proti all stars našej futbalovej ligy, teda študentom,“ vysvetlil Földes.

Pivo za študentské ceny

Ako poznamenal, nebude to len o futbale. „Bude tam aj varenie gulášu, klobásky, živánska, čapované pivo za študentské ceny a skvelá hudba,“ povedal o akcii, ktorá sa neskončí večer. Až do piatkového rána bude prebiehať after party v podniku na Skuteckého ulici.

Hlavným organizátorom podujatia je študentský spolok Sigma Phi Kappa, ktorý tento rok oslávi 10 rokov. Spoluorganizátormi sú piváreň v areáli a Študentská rada Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov, kde je Földes podpredsedom. Vstupné je 1 euro za osobu.

Čítajte tiež:

Tím UMB skončil púť za titulom. Pre hokejovú Bystricu získal cenný bronz!

Krásne chvíle na Štiavničkách. Obrovské srdce spojilo ľudí z celého Slovenska i Čiech FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM