Monika Obrtalová Iné športy

Nominácia na Olympijský festival mládeže schválená

Výkonný výbor Slovenského olympijského výboru na svojom štvrtkovom výjazdovom zasadnutí v Banskej Bystrici schválil nomináciu slovenskej výpravy na XI. letný európsky olympijský festival mládeže v tureckom Trabzone, ktorý sa uskutoční 25. – 29. júla

V nominácii je dovedna 53 športovcov vo vekovom rozpätí 12 – 17 rokov v 7 odvetviach (14 v atletike, 3 v cestnej cyklistike, 8 v džude, 10 v plávaní, 2 v športovej gymnastike, 4 v tenise a 12 vo volejbale dievčat). Pôvodne sa predpokladalo, že do Trabzonu by sa mohlo kvalifikovať až okolo 65 slovenských športovcov.

V atletike však splnilo limity len deväť pretekárov. Pre ďalších šiestich, ktorí sa k limitom priblížili, žiadal Slovenský atletický zväz pre nomináciu výnimku. VV SOV napokon súhlasil s udelením výnimky pre piatich atlétov. Ani v gymnastike sa zďaleka nepodarilo naplniť možnú kvótu. Výpravu povedie členka výkonného výboru SOV a prezidentka Slovenského atletického zväzu Mária Mračnová.

V minulosti už štyrikrát viedla výpravy na tomto multišportovom podujatí pre mládež, ktoré v minulosti nieslo názov európske olympijské dni mládeže a skratku EYOD. Ako vedúca ešte federálnej výpravy ČSFR pôsobila na celkom I. ročníku letného EYOD v Bruseli 1991. Slovenské výpravy viedla na letnom EYOD vo Valkenswaarde 1993, na zimnom EYOD v Sundsvalle 1997 a na letnom EYOF v Murcii 2001. V Trabzone budú v akcii okrem slovenských športovcov aj dvaja rozhodcovia – Igor Porvazník vo volejbale a Tomáš Jukl v džude.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM