Iné športy

Nočnú Bystricu rozsvietia bežci. S čelovkami na hlavách využijú rýchlosť i taktiku

Boj s časom, skúška orientácie aj jedinečné pravidlo. Ulicami mesta povedie špeciálny beh so šľachetnou myšlienkou, pomôcť onkologickým pacientom.

Ilustračný obrázok k článku Nočnú Bystricu rozsvietia bežci. S čelovkami na hlavách využijú rýchlosť i taktiku
Zdroj: Outdoor Istitute Stageman

Už onedlho si opäť prevetráme svoje bežecké topánky a otestujeme svoje orientačné a taktické zručnosti počas Nox Quaerox, nočného orientačného behu dvojíc v samom centre Banskej Bystrice. „Tento rok bude pre nás jubilejný – spolu pobežíme už piatykrát! A opäť aj týmto spôsobom finančne podporíme občianske združenie Svetielko nádeje, Centrum pomoci detskej onkológie,“ uvádza Lenka Piliarová, obchodná a marketingová manažérka Outdoor Institute Stageman.

„Ako každý rok, aj tentokrát máme pripravené nové atraktívne pravidlá, ktoré celú hru ešte viac napumpujú adrenalínom a pripravili sme aj novú špeciálnu kategóriu – medzigeneračnú, ktorú budú tvoriť rodičia či prarodičia s deťmi či vnúčatami,“ pokračovala o podujatí, ktoré sa uskutoční už v piatok 11. novembra o 19:00.

Zdroj: Outdoor Istitute Stageman

Zháňajte si preto parťáka, frajerku, syna, dcéru, vnučku a bežte za do Urban Spotu, kde kedysi bolo kino Hviezda a rozožiarte svojimi svetielkami jesenné banskobystrické námestie. Užijete si večer plný zábavy, spoznáte nových zaujímavých ľudí a aj mesto, ktorým prechádzate každý deň,bude mať pre vás odteraz nové čaro.

„Úlohou dvojčlenných tímov v štyroch kategóriách – mužskej, ženskej, zmiešanej i medzigeneračnej, bude v časovom limite 60 minút nájsť čo najviac kontrolných stanovíšť a vyzbierať tak čo najviac bodov. Stanovištia budú obodované a ako každý rok, aj tentokrát máme prichystanú „špecialitku“, jedinečné pravidlo, ktoré je vždy iné a má za cieľ dať hre jedinečný náboj,“ povedala Piliarová so slovami, že to sa, samozrejme, účastníci dozvedia až priamo pred súťažou, takže napätie je zachované do poslednej chvíle.

Cieľom organizátorov je pripraviť súťaž, v ktorej nejde o extrémne výkony či prekonávanie svetových rekordov, ale predovšetkým o zábavu a netradičné trávenie voľného času. Oragnizátori veria, že to ocenia aj „echtovní“ športovci, ktorým sa snažia ukázať práve takúto stránku športovania.

Pre prvé tri miesta v každej kategórii sú pripravené vecné ceny, špeciálnu odmenu získa aj tím na poslednom mieste a navyše celkový víťaz, ktorého meno bude vyrátatené špeciálnym koeficientom. Získa Putovný pohár Nox Quaerox. V prípade, že by ste sa chceli prihlásiť, navštívte stránku www.outdoor-institute.sk, kde vyplníte prihlasovací formulár.

V OBRAZOCH: Do bystrických ulíc vybehnú noční orientační bežci
6
Galéria
Zdroj: Outdoor Istitute Stageman
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM