Jakub Forgács Kultúra

Noc v Stredoslovenskej galérii: Toto všetko budete môcť zažiť v Bystrici!

Všetci milovníci tajomna a kultúry si v Banskej Bystrici prídu na svoje. Aj naše mesto sa totiž zapojilo do Noci múzeí a galérií, ktorá bude tento rok jubilejná. Pozrite, čo všetko si pre vás počas nej pripravili v Stredoslovenskej galérii.

Ilustračný obrázok k článku Noc v Stredoslovenskej galérii: Toto všetko budete môcť zažiť v Bystrici!
Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejný 10. ročník Noci múzeí a galérií sa uskutoční v jeden deň na celom Slovensku a výnimkou nebude ani Banská Bystrica. Svoje priestory v rámci neho otvorí aj Stredoslovenská galéria. Aj vy tak môžete prežiť chvíle plné zážitkov spojených s umením vo Vile Dominika Skuteckého, Bethlenovom dome, či Praetoriu už túto sobotu od 14:00 do 20:00. Vstupné na všetky výstavy a do expozície Stredoslovenskej galérie počas Noci v Stredoslovenskej galérii je dobrovoľné.

Program

Vila Dominika Skuteckého, Horná 55

  • 15:00–20:00: Prehliadka Stálej expozície Dominika Skuteckého, ktorá v tomto roku oslávi už 20. výročie svojho založenia.
  • 15:00, 16:00: Čítanie v záhrade. Pre rodiny s deťmi. V záhrade Vily Dominika Skuteckého si návštevníci vypočujú úryvok z knihy maliarovho vnuka Petra Karvaša. V hniezde o spisovateľových zážitkoch z detstva stráveného v tomto prostredí. Vlastné predstavy inšpirované čítaním a pobytom v záhrade zobrazia deti kresbou a maľbou. V prípade nepriaznivého počasia sa program presúva do zimnej záhrady vo vile.
  • 17:00: Výklad k Stálej expozície Dominika Skuteckého doplnený o ďalšie dočasne zapožičané dielo maliara – Víťaz regaty zo Slovenskej národnej galérie.

Bethlenov dom, Dolná 8

  • 14:00–20:00: Prehliadka výstavy Evy Hnatovej Katharsis,

Praetorium, Nám. Š. Moysesa 25

  • 14:00–20:00: Prehliadka výstav No Comment? Vol. 4 a Vstúpte prosím (!)
  • 18:30: Lektorská prehliadka výstavami No Comment? Vol. 4 a Vstúpte prosím (!)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM