Marcel Páleš Kultúra

Nezabudnuteľný zážitok banskobystrickým deťom: Noc s Andersenom!

Dnes sa aj v našom meste už deviatykrát koná obľúbená Noc s Andersenom. Pre deti ju pripravila Verejná knižnica Mikuláša Kováča. Majú sa na čo tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľný zážitok banskobystrickým deťom: Noc s Andersenom!
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie prebehne na dvoch miestach – v oddelení pre deti na Lazovnej 26 a v pobočke na Okružnej 2.

„V tradične bohatom a zaujímavom interaktívnom programe, ktorý začína o 17. hod., budú zúčastnené deti privítané ako hviezdičky rozprávkovej noci a po pripomenutí si veľkého dánskeho rozprávkara zložia slávnostný andersenovský sľub,“ priblížil originálny program riaditeľ VKMK Peter Klinec.

Následne ich čaká prehliadka bábkárskeho salónu v Štátnej vedeckej knižnici. O pol ôsmej andersenovské hviezdičky na Námestí SNP vypustia rozprávkové balóniky a presunú sa do knižnice, kde sa stretnú s prekladateľkou Marínou Gálisovou a riaditeľom VKMK Petrom Klincom, ktorý im prečíta rozprávku Palculienka.

„Napokon okolo pol desiatej večer začnú aktivity detí v ríši Palculienky: vyrobenie či vytvorenie Palculienky a princa, skupinová tvorba leporela, tabla… a tvorivá práca s encyklopédiami – na tému Palculienka v ríši zvierat, výroba kvietkov, motýlika, sukničiek… Po tvorivej činnosti zaznejú tóny hudby a začne kvetinkový bál vo vlastnoručne vyrobených kostýmoch s balónovým, metlovým, jablkovým a stoličkovým tancom; po tancovaní sa bude hľadať sladká odmena – tortička…“ priblížil bohatý program Klinec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM