Marcel Mojžiš Rôzne

Nezabudnuteľné emócie na námestí: Takto Bystrica oslavovala spolu s Mišom Handzušom

Michal Handzuš sa nešetrí, presne podľa vopred napísaného scenára sa ako hokejový bohém usalašil v BMW a so Stanley Cupom rozdával hokejové požehnanie pre všetkých svojich priaznivcov. Námestie SNP v Banskej Bystrici ožilo mraveniskom ľudí a decibelmi z fanúšikovských hrdiel.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľné emócie na námestí: Takto Bystrica oslavovala spolu s Mišom Handzušom
Zdroj: TASR

Hlasivkami už tradične nešetrili, ich hokejová modla Mišo Handzuš si zaslúžil, aby od neustálych výkrikov aj zachrípli. Číslo 26 prichádza, keď moderátor Slávo Jurko zahlásil to očakávané, strhla sa búrka nadšenia z naplneného námestia. Na pódiu sa Michal Handzuš vybičoval, s pohárom nad hlavou sa dokonca ako imperátor aj poprechádzal a fanklub spontánne kričal a ďakoval.

Splnený sen

„Je to nezabudnuteľné, splnil sa mi sen priniesť pohár do Banskej Bystrice, podľa mňa najkrajšiu športová trofej na svete. Vždy som živil túžbu na Stanley Cup, no pripomínam, že do tejto sezóny som sa rozbiehal práve tu doma, v Banskej Bystrici v drese baranov, za ktorých som nastúpil po 16 rokoch. V Chicagu sa mi od apríla podarilo skĺbiť zdravie, šťastie a formu, a preto sa môžem teraz spolu s vami radovať.“

Aj o zimnej olympiáde, ktorá Mišovi Handzušovi triumf nedopriala, sa zmienil. „Po predchádzajúcich skúsenostiach, keď dva dni pred olympiádou v Turíne 2006 som sa zranil, ťažko plánovať a netrúfam si pred Soči sľubovať. Na olympiáde sme si sklamane poplakali aj za fanúšikov, keď cítite ich podporu, aj v podobe pozitívnej energie, snažíte sa zo všetkých síl nesklamať.“

Michal Handzuš je človek s veľkým srdcom, do ktorého sa pomestia aj ľudia odkázaní na pomoc. Z pódia zavanula vďačnosť, keď odzneli sumy venované občianskym združeniamm. „Vnímam rovnako zdravých ľudí, ako aj iných, odkázaných na pomocnú ruku. Pohár nám pomohol, je populárny, partneri sa zháňali oveľa ľahšie a ja im za to ďakujem,“ povedal Michal Handzuš.

Na pódiu sa pilo z pohára

Primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola obdaril Michala Handzuša trojrozmerným anjelom, napodobeninou mestského znaku, ktorý by sa mal stať jeho anjelom strážnym za všetko, čo pre Banskú Bystricu a občianske združenia Michal Handzuš urobil. Svetielku nádeje vďaka podporovateľom tejto akcie, Orange Stanley Cup Tour, pomohol 21-tisími, súkromnej materskej škôlke Óčko 2300 eurami, občianskemu združeniu Nožička 2090 eurami, za ktoré sa mu poďakovali aj obrazom od Maťka Krnáča. Sponzorské peniaze i tie, ktoré sa nazbierali z dražby, si našli toho najsprávnejšieho adresáta vďaka srdcom veľkému človeku Michalovi.

Na pódiu sa pilo z pohára šampanské, s ktorým pomáhal manipulovať Handzušov kamarát Jaroslav Majzel, a upili si z neho aj šťastní dražitelia. Za Mišov dres HC'05 Banská Bystrica bolo treba 500 eur, za chicagskú repliku 900, originálnu hokejku 900 eur a ako bonus za odvezenie sa v BMW spolu s Michalom a trofejou 500 eur.

„Ďakujem všetkým, ktorí mi fandili a aj tým, čo nás finančne podporili,“ povedal nakoniec Michal Handzuš. „Ja som sa snažil o dve priority, aby som pomohol tým, ktorí pomoc najviac potrebujú a aby som uspokojil všetkých svojich priaznivcov, dúfam, že ste si to s touto vysnenou trofejou užili.“

Handzuš Stanley Cup BB oslavy
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM