Stanislav Černák Krimi

Nevideli ste Ivanu a Jána? Policajti hľadajú manželov zo Zvolena

Zvolenská polícia sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po 52-ročnom Jánovi Kálayovi a jeho 42-ročnej manželke Ivane Kálayovej zo Zvolena, po ktorých bolo vyhlásené celoštátne pátranie.

Ilustračný obrázok k článku Nevideli ste Ivanu a Jána? Policajti hľadajú manželov zo Zvolena
Zdroj: Policajný zbor SR

„Manželia sú obvinení zo zločinu subvenčného podvodu, nakoľko vylákali zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky plnenie, na poskytnutie ktorého nespĺňali podmienky, čím spôsobili pre štátny rozpočet Slovenskej republiky škodu v celkovej výške 7 758 eur,“ povedala policajná hovorkyňa Petra Vašková.

„Nakoľko sa do dnešného dňa nepodarilo hľadané osoby zadržať, chcem požiadať o spoluprácu pri pátraní, o zabezpečenie zverejnenia pátrania a fotografií hľadaných manželov v hromadno-informačných prostriedkoch,“ dodala Vašková.

Ako ďalej informovali policajné zložky, podľa doposiaľ zistených informácii odišli hľadaní manželia do Anglicka, kde sa zdržiavali na doposiaľ neznámom mieste. Podľa posledných aktuálnych informácii by sa mali vrátiť v týchto dňoch na územie Slovenskej republiky.

V prípade zistenia akýchkoľvek informácií, ktoré napomôžu pri vypátraní hľadaných manželov, tieto oznámte na najbližšom útvare Policajného zboru, alebo na linku tiesňového volania č. 158.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM