Monika Obrtalová Basketbal

Neuveriteľný obrat banskobystrických basketbalistov!

V 32. kole basketbalovej extraligy zavítal na banskobystrickú palubovku súper z najvyšších poschodí tabuľky – komárňanský MBK Rieker. Hoci hráči ŠKP sú v domácom prostredí tradične silní, tri štvrtiny zápasu to vyzeralo na ich hladkú prehru. Záver zá

ŠKP Banská Bystrica – MBK Rieker Komárno 83:72 (36:47) (22:24, 14:23, 17:15, 30:10)

//Trestné hody:// 17/25 (68%) – 20/26 (77%) //2-bodové pokusy:// 30/64 (47%) – 25/58 (43%) //Trojky:// 6 (35%) – 2 (12%) //Fauly:// 22 – 26 //Technické chyby:// 1 – 0

BB: Rendla 15 (1), Dorazil 12, Cvitanović 7 (1), Marchyn 5 (1), Grznár 5 (Hovaňák 13, Koczkáš 8 (2), Körner 7 (1), Immink 7, Velčić 4), vyfaulovaný: Grznár (37. min), technická chyba: Grznár (37. min)

KN: Johnson 24, Berkis 12 (1), Laco 8, Jones 7, Klár 6 (Dubovský 9 (1), Maslík 4, Jurík 2), vyfaulovaný: Dubovský (40. min)

Rozhodovali: Jaroslav Janáč, Marek Kúkelčík, Vladimír Mlynský, 600 divákov

Stretnutie odštartovala trojka komárňanského Berkisa, ktorá predznamenala vývoj úvodnej časti hry. Bystričanom sa nedarila streľba, hostia dobre bránili a doskakovali a preto dokázali udržať domácich na uzde. Bolo to práve Komárno, ktoré si počas celej štvrtiny držalo mierny odstup od súpera. Odskočiť však od neho nedokázalo. Najväčší bodový rozdiel bol 6-bodový, a aj ten ŠKP ku koncu štvrtiny skresal len na 2 body.

Druhá štvrtina vyzerala z pohľadu domácich omnoho horšie ako prvá. Banskobystričania katastrofálne doskakovali, nedokázali premeniť množstvo nádejných streleckých pokusov a celkovo sa herne veľmi trápili. To bola voda na mlyn Komárna, ktoré hralo úplne v pohode a často si doslova vychutnávalo bezmocnosť domácich pod košom. Niet divu, že bodový rozdiel medzi tímami narástol ku koncu polčasu až na 11 bodov. Diváci pred druhou polovicou očakávali, že sa domáci hráči konečne preberú a pokúsia sa so zlým výsledkom ešte niečo spraviť.

Márne! Aj druhý polčas pokračovali domáci v nemastnej-neslanej hre a výsledok nabral presne opačný smer, ako si priali fanúšikovia bystrického tímu. Tri minúty pred koncom tretej štvrtiny svietil na ukazovateli stav 41:60. Pri dianí na palubovke už asi málokto veril, že 19-bodový rozdiel dokáže ŠKP proti v pohode hrajúcemu Komárnu zmazať. Do neuveriteľného obratu však dve minúty pred záverom štvrtiny zavelil Koczkáš, ktorý strelil trojku a po následnom zisku lopty k nej pridal ďalšie dva body. Od tohto momentu dostali domáci krídla a to, čo sa im nedarilo celý zápas, streľba a doskakovanie, odrazu išlo akoby samo. Z hrozivého 19-bodového rozdielu bol razom rozdiel 9-bodový a pred záverečnou štvrtinou sa čakal veľký boj zo strany domácich o zvrat v zápase.

Posledná štvrtina začala tam, kde skončila tretia. Bystričania hnaní nabudeným publikom pokračovali v zrezávaní náskoku Komárna a po troch minútach sa prvýkrát dostali do vedenia v zápase! Hostia síce ešte raz išli do vedenia, ale bol to ich posledný nádych v stretnutí. Domáci ich svojou aktívnou hrou a skvelým doskakovaním k ničomu nepustili a skóre tak začalo narastať v prospech ŠKP. Na ihrisku akoby bolo odrazu úplne iné mužstvo, ktoré svojou oduševnenou hrou dostalo do varu nielen hlavy hosťujúcich hráčov, ale najmä ruky domácich divákov, ktorí dávali svoje nadšenie zo šokujúceho obratu patrične najavo potleskom.

Zápas skončil výsledkom, ktorý by po troch častiach hry tipoval málokto – banskobystrické ŠKP zvíťazilo o 11 bodov. Počas záverečných 13 minút zápasu zmietla komárňanských hráčov smršť v podobe 42 bodov domáceho tímu, zatiaľ čo oni sami ich strelili len 12. Vďaka výhre sa bystrickí basketbalisti posunuli v tabuľke na 8. miesto, ktoré už znamená účasť v bojoch o play off.

mm

Neuveriteľný obrat banskobystrických basketbalistov!
1
Galéria
basketbbkom
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM