Jakub Forgács Futbal

Neúspech Dukly v pohronskom derby: Bystrickí futbalisti si po zápase sypali popol na hlavy

Do historicky prvého pohronského derby nastupovala Dukla v úlohe favorita. Nováčik z Podbrezovej sa však hneď v úvode zápasu dostal na koňa a nakoniec sa mu podarilo zvíťaziť presvedčivým pomerom 3:0. Čo o zápase povedali hráči spod Urpína?

Ilustračný obrázok k článku Neúspech Dukly v pohronskom derby: Bystrickí futbalisti si po zápase sypali popol na hlavy
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: TASR

V Podbrezovej sa v sobotu odohralo historicky prvé pohronské derby v lige. Naša Dukla vstupovala do tohto zápasu v pozícii mierneho favorita, keďže sa jej bodovo vydaril vstup do súťaže, prvé tri zápasy neprehrala, zatiaľ čo mužstvo z metropoly Horehronia všetky tri úvodné zápolenia vo Fortuna lige prehralo a potrebovalo sa chytiť. Stretnutie napokon lepšie zvládol nováčik, ktorý nás zdolal presvedčivým pomerom 3:0.

Výsledok poznačilo veľa chýb a slabé výkony

Ako informoval oficiálny web FK Dukla Banská Bystrica, hráči vedení trénerom Norbertom Hrnčárom absolútne nezvládli vstup do zápasu. Pred plným štadiónom prehrávali už v 6. minúte dvojgólovým rozdielom – najprv sa po nedôslednom bránení zblízka presadil náš bývalý hráč Ľuboš Kupčík, aby o minútu nato zvýšil už na 2:0 pre Železiar Milan Harvilko. Katastrofálny úvod, ktorý určil ráz ďalšiemu priebehu zápasu. „Nezachytili sme úvod stretnutia. Bolo hrozné, ako sme tak rýchlo inkasovali. Oba góly padli po našich chybách, domácim sa odvtedy hralo ľahko, navyše ich hnalo dopredu publikum. My sme to nezvládli a v prvom polčase sme hrali zle. Nevychádzalo nám nič,“ hľadal slová záložník Michal Faško.

Rukopis na výkone zanechal spomínaný nezvládnutý úvod, tréneri a akiste i samotní hráči nepredpokladali, že stretnutie bude mať takýto scenár. Oživenie prišlo neskôr v druhom polčase, podpísalo sa pod to dvojnásobné prestriedanie a zvýšená aktivita z našej strany. Bolo to však málo. Hráči Podbrezovej sedeli pevne v zápasovom sedle a v závere pridali aj tretí gól z kopačky Nworaha.

„Mali sme iné predstavy o tomto zápase, do každého vstupujeme s cieľom vyhrať ho, ale po takomto výkone hlavne v prvom polčase sme na výhru nemali nárok. Prevláda v nás sklamanie, ale určite sa z tohto zápasu poučíme a lepšie sa pripravíme na ďalšieho súpera,“ podotkol Michal. Ani brankár Peter Boroš nejasal od radosti. „Nezachytili sme úvod stretnutia a už sa to s nami viezlo. Nevedeli sme sa dostať do zápasu, domáci boli na koni a zápas doviezli do víťazného konca. My sme urobili veľa chýb a nepodali sme dobré výkony, nikto z nás,“ pomenoval príčinu prehry náš brankár, ktorý sa stihol predviesť niekoľkými spoľahlivými zákrokmi, popritom, ako trikrát lovil loptu zo svojej siete.

Smola patrí k futbalu

Naše novotvoriace sa mužstvo dostalo menšie zaucho. Netreba však z toho robiť tragédiu, počítalo sa s tým, že výkonnostne v niektorom zápase môže zakolísať, zakolíše, že sa tak stalo v takomto prestížnom zápase, pohronskom derby, je aj trochu smola, ale patrí to k futbalu. Možnosť napraviť svoju reputáciu bude mať v sobotňajšom domácom zápase proti MŠK Žilina, ktorý bude mať začiatok o 19:00.

Ak sa ešte vrátime k derby, tak z iniciatívy Michaely Urban, vedúcej nadácie Rozžiarme detské tváre, Miroslava Čiefa a hráčov oboch mužstiev bolo venované spomienke na troch veľkých bojovníkov Samka, Matúška a Mirka, ktorí, žiaľ, prehrali svoj boj so zákernou rakovinou počas minulého týždňa. Všetci traja sa v minulosti liečili na Klinike pediatrickej onkológie a hematológie v Banskej Bystrici.

Zdroj: FK Dukla Banská Bystrica

Stretnutie futbalistov Dukly Banská Bystrica a Podbrezovej
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: TASR
Stretnutie futbalistov Dukly Banská Bystrica a Podbrezovej
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM