Michal Majer Hokej

Nervák pod Urpínom!

V 8. kole extraligy sa na banskobystrickom ľade predstavil bratislavský Slovan. V prestížnom zápase pred plnými tribúnami mali domáci skvelý nástup do zápasu a po prvej tretine vyhrávali už 3:0. V ďalšom priebehu sa však hostia dostali späť do zápasu

HC'05 B. Bystrica – Slovan Bratislava 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)

Góly: 01:42 Vladimír Kútny (Roman Tománek), 10:28 Roman Tománek oslab/1, 19:29 Michal Hudec (Marek Biro), 51:42 Roman Tománek z trestného strieľania – 24:27 Richard Huna (Ján Lipianský, Ľubomír Vaic), 33:04 Richard Kapuš (Richard Huna, Ján Lipianský) pres/1, 58:47 Ľubomír Vaic (Richard Huna, Peter Frühauf) pres/1 ** Rozhodovali:** Ország – M. Korba, Smrek, vylúčení 8:5, navyše Kováčik a Jendek 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:2 v oslabení 1:0, zmeny: 20. Rybár za Konráda, 21. navyše Sloboda (Slovan), 3149 divákov.

Prvú tretinu v šlágri kola zvládli domáci excelentne. Strelili tri góly, hrali s chuťou, vychádzalo im prakticky všetko a v ich prospech hralo aj to, že brankár Slovana Konrád nebol úplne vo svojej koži. Už v 2. min prenikol učebnicovo Kútny a forhendový blafák zužitkoval na otvorenie skóre. Veľmi mu pomohol Tománek, ktorý mu napriek faulu posunul puk do pohybu. V 11. min si práve Tománek pomiešal puk, nenasmeroval ho na korčuľujúceho Bambúcha, ale sám, aj pomocou teču, prekonal Konráda druhýkrát. Tretí gól 31 sekúnd pred koncom tretiny po bombe Hudeca z uhla v oslabení už Konráda vyhnal z bránky a pre Rybára zostala nepríjemná úloha – zachrániť zdanlivo stratený zápas.

V druhej tretine sa naťahoval čas, kúskovala hra a takýto priebeh domácim nevoňal. Navyše museli ošetrovať aj hlavného rozhodcu Országha, ktorý si pri mantineli rozrazil dlaň ľavej ruky a tiekla mu krv. Slovan sa dostal do zápasu po dvoch góloch, v 25. min po spolupráci s Lipianskym „načal“ dovtedy neomylného Šimonoviča Richard Huna, v 29. min Bakoš zahodil tutovkovú šancu strelou ponad bránku a až v 34. min Kapuš v presilovke bombou trafil presne pod hornú žŕdku a naladil svojich na ďalší tlak.

Na začiatku 3. tretiny Macejkova prihrávka našla Bezáka, gól na upokojenie Baranov sa však nezrodil. Vzápätí podkúrili slovanisti po Skokanovom pokuse, ktorému chybali len milimetre. Nádejne zapôsobil prienik domáceho Tománka v presilovke, na Rybára bol však prikrátky. O pár sekúnd neskôr sa ocitol v oveľa väčšej šanci Lipiansky a dosť sa na seba čertil, že úplne osamotený nevyrovnal. V 50. min fauloval Frühauf pri slovanistickej presilovke domáceho Rumpela, ale z nariadeného trestného strieľania sám faulovaný hráč bránku netrafil. Paradoxne o dve minúty neskôr sa trestné strieľanie zopakovalo, opäť ho vyvolal Frühauf a Tománek prekrásnym spôsobom so svojou typickou fintou prekonal Rybára. To už bolo na slovanistov priveľa, navyše keď najalepší hráč zápasu Tománek mohol pri ďalšom svojom brejku pridať aj ďalší gól. Presne 2:12 min pred koncom odvolali pri začínajúcej sa presilovke hostia aj brankára, Rybár sa však po polminúte musel vrátiť do svojej svätyne a na zázračný obrat už zostalo primálo času, aj keď 73 sekúnd pred koncom šikovným tečom Vaic a znížil na rozdiel gólu. V záverečnej power-play už gól nepadol a Bystrica sa tak teší z cenného víťazstva.

Zdroj: TASR

Nervák pod Urpínom!
1
Galéria
bbsbhokej
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM