Jakub Forgács Kultúra

Neprehliadnite, čo sa chystá v Bystrici: Stačí jeden klik a máte top akcie týždňa ako na dlani

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad desiatky podujatí, na ktoré sa v Banskej Bystrici oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Neprehliadnite, čo sa chystá v Bystrici: Stačí jeden klik a máte top akcie týždňa ako na dlani
Zdroj: TASR

ČISTIČ

18. januára 2016 o 19:30, Múzeum SNP

Filmoví nadšenci, zbystrite pozornosť! Temnú mestskú drámu zo súčasnej Bratislavy príde do Banskej Bystrice osobne uviesť jej scenárista Peter Gašparík, absolvent štúdia scenáristiky na bratislavskej VŠMU aj na Fakulte dramatických umení Akadémii umení v Banskej Bystrici.

NA PAŠI

19. januára 2016 o 17:00, Záhrada – centrum nezávislej kultúry

Premiéra inscenácie Mestského divadla – Divadla z pasáže Na paši, ktorá vznikla na motívy rozprávky Maťko a Kubko od Marianny Grznárovej. Príbeh veselých valachov výnimočného vzrastu. Dej sa deje na salaši. Tam stretnú medveďa, objavia nočné víly, zamilujú si Olinku a …

HEX: VŠETKO NAJLEPŠIE ACOUSTIC TOUR 2015

20. januára 2016 o 19:00, Aula SZU

Skupina HEX pripravila pre fanúšikov netradičné turné, na ktorom sa predstaví v úplne novej polohe! Ako posilu si totiž pozvala kapelu Družina známu tým, že hrá moderne spracovaný slovenský folklór. Piesne v akustických aranžmánoch zahrajú HEXáci v 6-tich slovenských mestách a nevynechajú ani Banskú Bystricu.

BYSTRICKÁ HODINKA

21. januára 2016 o 18:00, Šport bar

Bystrická hodinka sa tentokrát bude týkať témy udelenia mestských výsad, vzniku mesta a mestského erbu. Vítaní sú všetci, ktorých zaujíma história mesta Banska Bystrica a chcú vediet, ako sa žilo na našom území okolo roku 1255, ako prebiehalo udelenie mestských výsad, čo pre mesto znamenali. Prednášať bude tentokrát historik a publicista Vladimír Sklenka zo Stredoslovenské­ho múzea.

ZO ZOO

21. januára 2016 o 19:00, Klub HaD

Energická pohybová komédia z prostredia zoologickej záhrady, ktorá spája divadlo, pantomímu, absurdný humor, stand up comedy a tanec. Pavol Seriš je absolventom ateliéru pohybového divadla na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne a zo svojimi autorskými inscenáciami, za ktoré už získal množstvo ocenení , cestuje po Slovensku, Čechách i zahraničí.

HC '05 – HK POPRAD

22. januára 2016 o 17:30, Zimný štadión

V piatok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily s popradskými kamzíkmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

READY TO SMASH THE HOUSE

22. januára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas Ready to smash the house sa Chris Nine, Bon Finix, Audiorockers, Lady A a DJ Dave postarajú presne o taký večer, aký potrebujete.

CRAZY NIGHT TROPHY – 7. ROČNÍK

23. januára 2016 o 18:00, Národný dom

Už po siedmykrát sa v Banskej Bystrici uskutoční ples skialpinistov a partnerov podujatí. Tento ročník sa už tradične koná v banskobystrickom Národnom dome. Nebude chýbať hudobný doprovod pána Karvaša a ani tombola.

ORGANOVÝ KONCERT – STANISLAV ŠURIN

24. januára 2016 o 16:00, Katedrála Sv. Františka Xaverského

Milovníkov organovej hudby v meste pod Urpínom poteší v nedeľu organový koncert popredného a svetovo uznávaného slovenského organistu Stanislava Šurina, ktorý sa v Banskej Bystrici už viackrát predstavil ako znamenitý organový virtuóz. Tentoraz Stanislav Šurin prichádza predstaviť svoje nové CD, na ktorom sa nachádza jeho vlastná tvorba. Spolu s ním sa predstaví vynikajúca slovenská sopránistka Hilda Gulyásová.

FILATELISTICKÁ BURZA V BANSKEJ BYSTRICI

24. januára 2016 o 8:00, Dom slovenského misijného hnutia

Celoslovenské stretnutie zberateľov známok, mincí, pohľadníc, telefónnych kariet. Príďte si aj vy doplniť svoje zbierky, prípadne predať svoje prebytky.

Čítajte tiež:

Pod Urpínom premietnu nový slovenský film: Uhádnete, čím je spojený s Bystricou?

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM