Marcel Páleš Kultúra

Nenechajte si ujsť Noc divadiel: Bystrica ponúkne horúcu čilli noc!

"Herci nespia! Príď sa presvedčiť!" - to je motto 4. ročníka projektu Noc divadiel, ktorý spojí v sobotu 16. novembra divadlá po celej Európe. Banská Bystrica sa zapojí tiež, a to interaktívnym horúcim predstavením.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si ujsť Noc divadiel: Bystrica ponúkne horúcu čilli noc!
Zdroj: TASR

Ako uviedla za organizátorov Dana Freyerová, tento rok sa do európskeho projektu, ktorý prezentuje divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom rozpätí, zapojilo 40 divadiel z 15 slovenských miest medzi ktorými nechýba ani Banská Bystrica. „Noc divadiel odštartuje aj tento rok telemost v živom vysielaní Slovenského rozhlasu. Spojí tak naživo divadlá po celom Slovensku a poslucháči si budú môcť užiť atmosféru z rôznych javísk naraz,“ doplnila s tým, že divadlá sa spoja presne o 19.00 hodine, keď vo všetkých naraz zaznie spoločný potlesk.

V Bystrici Čilli – horúca noc

Banská Bystrica sa do Noci divadiel zapojí interaktívnym predstavením. Odohrá sa v ňom príbeh ľúbostného vzťahu mladého Róma a dievčaťa bielej pleti. Pôjde teda o stretnutie s divadlom, počas ktorého zákulisie, hľadisko a javisko splynú v jedno. Predstavenie prebehne 16. 11. o 23:00 v Štátnej opere.

Európska noc divadiel

Noc divadiel sa koná každoročne, tretiu novembrovú sobotu vo viacerých slovenských mestách súčasne. Slovenské divadlá otvoria svoje priestory počas večerných a nočných hodín, aby demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom, divákom a inšpirácii zvonku. Iniciátorom projektu Európska noc divadiel, do ktorého sa v tomto roku zapojilo už 11 krajín, je chorvátska Noć kazališta. Akcia spojí v jednu spoločnú noc stovky európskych divadiel.

foto: ilustračné

bystrica 24/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM