Monika Obrtalová Kultúra

Nenechajte si ujsť Hudobné leto v Thurzovom dome

Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici pripravilo pre návštevníkov každé druhé nedeľné popoludnie cyklus koncertov vážnej hudby pod názvom Hudobné leto. Záujemcovia si môžu jeden z týchto koncertov vypočuť už túto nedeľu 8. augusta o 16.00 hodine

Jakub Stračina ukončil tretí ročník Konzervatória Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici v kontrabasovej triede Roberta Ragana. Aktívne sa venuje hre v na kontrabas v Štátnej opere v Banskej Bystrici ako člen orchestra. Okrem toho sa venuje aj jazzovej hudbe a je člen komorného zoskupenia hrajúceho argentínske tango A.Piazzollu ,,Piazzolla para siempre." Medzi jeho najväčšie úspechy patrí druhé miesto na Medzinárodnej súťaži kontrabasistov v Brne.

Adam Stráňavský je študent druhého ročníka Konzervatória Jána Levoslava Bellu v triede Aleša Solárika. Venuje sa sólovej a aj komornej činnosti, najmä v duu s Andrejom Turčinom (husle), ktoré sa špecializuje na hru sonát pre husle a klavír. V roku 2010 získal tretie miesto na Súťaži slovenských konzervatórií v hre na klavír. Branislav Bielik od detstva hrá na violoncello a na konzervatóriu pracoval pod vedením Daniely Szeghö. V roku 2005 získal na súťaži slovenských konzervatórií tretie miesto. Je študentom violoncellového virtuóza Jozefa Podhoranského na Akadémie umení v Banskej Bystrici. Vstupné na koncert je 1 euro.

Zdroj: Stredoslovenské múzeum

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM