Jakub Forgács Kultúra

Nehľadajte zložito, čo sa bude diať v Bystrici: Naše tipy na celý týždeň v jednej kocke

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad podujatí, ktoré vám odporúčame v Banskej Bystrici zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nehľadajte zložito, čo sa bude diať v Bystrici: Naše tipy na celý týždeň v jednej kocke
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

TÝŽDEŇ SLOVENSKÝCH KNIŽNÍC

29. februára – 4. marca 2016, banskobystrické knižnice

Slávnostné otvorenie Týždňa slovenských knižníc sa uskutoční v pondelok o 13:00 v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici. Ďalšími spoluorganizátormi slávnostného otvorenia Týždňa slovenských knižníc sú Verejná knižnica Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici a Univerzitná knižnica Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Program nájdete TU!

CESTOVATEĽSKÉ UTORKY v Tihányiovskom kaštieli

1. marca o 16:30, Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské mú­zeum

Ďalšie stretnutie z populárneho cyklu stretnutí s cestovateľmi pod názvom Cestovateľské utorky. Tentoraz nesú názov Milan Pivka: Naprieč Južnou Amerikou za tri týždne.

ISLANDSKÝ VEČER: SJÓN

2. marca 2016 o 17:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Stretnutie so Sjónom, autorom knihy Máni Steinn: Chlapec, ktorý nebol. Islandský spisovateľ Sjón predstaví príbeh o mladom mužovi posadnutom kinematografiou, ktorý v dramatických časoch roku 1918 prekračuje hranice stanovené spoločnosťou.

MARTIN UHEREK: WALKIN´MY OWN WAY

2. marca 2016 o 18:00, Radnica

Ak m8te radi kvalitn[ hudbu, nenechajte si ujsť koncert na banskobystrickej Radnici. účinkujú. Vystúpia na ňom Martin Uherek na saxofóne, Klaudius Kováč na klavíri, Peter Korman na kontrabase a Peter Solárik na bicích. Pripravený je aj slávnostný krst nového CD

HC '05 – MsHK ŽILINA (Tipsport Liga )

4. marca 2016 od 17:30, Zimný štadión

Baranov čaká v prvom marcovom týždni posledný domáci zápas základnej časti Tipsport ligy. Na banskobystrickom zimnom štadióne budú čeliť žilinským vlkom.

MINIS 3 DJs PARTY

4. marca 2016, Ministry of Fun

Hľadáte odreagovanie na piatkový večer? Zabaviť sa môžete v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun na akcii Minis 3 DJs Party, kde vám do tanca zahrajú DJ EKG, DJ Mustee a DJ Anndy.

KRÁSA BEZ LIMITOV

5. marca 2016 od 9:00, MK visage štúdio

Zapojte sa do bezplatnej foto-vizáž premeny. Poradia vám v starostlivosti o pleť, ukážu, aké líčenie vám pristane a pripravená je aj tombola.

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V LATINSKOAME­RICKÝCH TANCOCH

5. marca 2016 od 10:00, Športová hala Dukla

Ak aj vám učarovali horúce latinskoamerické rytmy, zbystrite pozornosť. Už začiatkom marca sa pod Urpínom budú konať Majstrovstvá Slovenska v latinskoame­rických tancoch a nebude chýbať ani show finalistov majstrovstiev sve­ta.

NA VRCHOL V EUROPE

5. marca 2016 od 15:00, Europa SC Banská Bystrica

30 najlepších bežcov z 10 kvalifikačných kôl si aj tento rok zmeria sily v behu v banskobystrickom nákupnom centre. Bežať sa bude, ako inak, do vrchu na trenažéroch.

FILATELISTICKÁ BURZA V BANSKEJ BYSTRICI

6. marca 2016 o 8:00, Dom slovenského misijného hnutia

Celoslovenské stretnutie zberateľov známok, mincí, pohľadníc, telefónnych kariet,magnetiek. Príďte si doplniť svoje zbierky, prípadne predať svoje prebytky.

Čítajte tiež:

Špeciálny prehľad na marec pre Bystričanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM