Marcel Mojžiš Samospráva

Nechcete cesty ako golfové ihrisko? Dajte radnici tipy na jamy, ktoré vás štvú!

Namiesto cesty golfové ihrisko. Aj tak by sa s nadsádzkou dali okomentovať niektoré vozovky v SR plné jám po tom, čo naplno udrelo typicky zimné počasie. Všimli si to i na radnici a tak aj napriek tomu, že zima zrejme ešte nepovedala posledné slovo, začali aspoň s čiastočnými opravami komunikácií.

Vďaka počasiu, záťaži a tiež vykonávanú zimnú údržbu, dochádza počas zimného obdobia k zvýšenému poškodeniu vozoviek. Aj napriek tomu, že zima ešte na strednom Slovensku nepovedala posledné slovo, začala Banská Bystrica prostredníctvom svojej zmluvnej spoločnosti uplynulý týždeň s čiastočnými opravami miestnych komunikácií.

Kritické jamy

„V zimnom období sa vzhľadom na trvácnosť opráv v aktuálnych klimatických podmienkach realizujú najmä kritické miesta a hlboké jamy. Na ich vyplnenie sa využívajú rozličné technológie a druhy asfaltových zmesí podľa záťaže na daný úsek cesty. V prípade kritických miest a nutnej urýchlenej nápravy zlého stavu vozovky sa dočasne využíva aj štrkový zásyp,“ povedal hovorca primátora Filip Roháček.

Plytšie výtlky, ktoré priamo neohrozujú zjazdnosť komunikácií a bezpečnosť jazdy, budú musieť počkať na opravu do jarných mesiacov, kedy sa začne s riadnou stavebnou opravou komunikácií. Počas uplynulých dní už boli opravy realizované napríklad na ulici Cesta ku Smrečine, na ulici Trieda Hradca Králové a čiastočne napríklad aj na Námestí Slobody.

Dajte svoj tajný tip

„Pracovníci Mestského úradu denne priamo v uliciach mesta vyhľadávajú poškodené komunikácie a tiež preverujú podnety občanov. Na základe ich zistení následne zmluvný partner vykonáva opravy. Tie sa realizujú v každom z dní, počas ktorých to klimatické podmienky dovoľujú,“ dodal Roháček. S vyhľadávaním jám môžete tak radnici pomôcť aj vy. Pošlite nám na mail mojzis@global24.sk vaše tipy na jamy na mestských cestách, ktoré sú podľa vás najväčšie a my s nimi oboznámime zodpovedných pracovníkov na radnici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM