Jaroslav Dodok Rôzne

Nechajte deti šoférovať auto, či variť vodu v pohári

Tretí ročník jedinečného podujatia TEDxBratislava sa uskutoční už o dva týždne. V sobotu 26. mája sa v Heineken Tower stage v Bratislave predstavia mnohé zaujímavé osobnosti, ktorých myšlienky sú hodné šírenia. Jedným z nich bude aj Gever Tulley, zn

“Aj tretí bratislavský TEDx túžime mať multitematický, o pozitívnych témach v pozadí príbehov o učení, objavovaní, uskutočňovaní nových vecí bez návodu a pri prekonavaní prekážok, " predstavuje člen organizačného tímu Vladimír Kaštier.

Poslednú májovú sobotu už majú mnohí fanúšikovia myšlienok hodných šírenia zaznačenú vo svojich kalendároch. Dôvod je jasný – zúčastniť sa najväčšieho myšlienkového podujatia na Slovensku.

Druhé kolo registrácie bolo spustené 7. mája.** ,,Aby sa zaujímavé podnety dostali k čo najväčšiemu množstvu ľudí, bude celé podujatie opäť naživo prenášané aj cez internet, "** povedala nám o možnosti sledovať podujatie cez internet Dana Retová.

[size=14][color=#cc0000]­Nechajte deti šoférovať auto, či variť vodu v papierovom pohári[/color][/si­ze]

Prvým rečníkom, ktorého meno organizátori zverejnili, je Gever Tulley, ktorý je známy predovšetkým svojím nie úplne bežným prístupom k vzdelávaniu. Gever je počítačový vedec samouk. Nemá žiadne formálne vzdelanie, napriek tomu je držiteľom niekoľkých technologických patentov. Jeho expertíza je skutočne v…premýšľaní. Je autorom kontroverznej publikácie s názvom Päťdesiat nebezpečných vecí (ktoré by ste mali nechať robiť vase deti), ako napríklad nechať zovrieť vodu na sporáku v papierovom pohári, či šoférovať auto.

Ďalších rečníkov bude skupinka organizátorov predstavovať postupne na internetovej stránke.

[size=14][color=#cc0000]­Na TEDx sa vám prihovorí aj šéfredaktor student24.sk! [/color][/size]

Počas živých vystúpení rečníkov, je účelom podnietiť intenzívne diskusie a nadviazať vzťahy v malej skupine, či dať ľuďom do hlavy chrobáka. Toho sa pokúsi ponúknuť publiku aj šéfredaktor študentského portálu student24, Jaroslav Dodok://,,Pred pár rokmi som sa rozhodol aktívne robiť nové veci. Zmenil som uhoľ svojho pohľadu a začal som myslieť inak. To ma podnietilo k tomu, aby som začal brať vzdelanie inak ako tomu bolo doteraz, začal som vytvárať projekty a motivovať svojimi úspechmi druhých." //

Súčasťou nových vecí, ktoré Jaroslav začal robiť bolo aj vytvorenie portálu student24. Prečo sa tak rozhodol urobiť, ako dnes vníma vzdelanie, prečo sa mu nepáči sedieť v laviciach sa dozviete v prednáške na TEDx.

Tohtoročné podujatie nadväzuje na tému „Myseľ dokorán“ z minulého roka. „Tvoríme budúcnosť. Dnes.“ chce priamo pokračovať v otváraní myslí a ich priamom zapájaní do aktivít, ktoré nám prinesú lepšiu, bohatšiu a intenzívnejšiu budúcnosť.

Autor: student24/tedx

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM