Michal Majer Hokej

Nečakaný vianočný darček pre bystrických fanúšikov

Po výbornom výkone Baranov v zápase proti Košiciam došlo na bolenie brucha hneď v nasledujúcom zápase proti Žiline. Po nevýraznom výkone Bystričanov a vlastnom góle brankára Fedora si hostia, ktorí sú v tabuľke extraligy na predposlednom mieste, odná

HC'05 B. Bystrica – MsHK Žilina 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Góly: 2. Tománek, 29. Vantroba – 25. Smotrila, 33. Horský, 52. Troliga

Rozhodca: Grečko – Snášel, Rovenský, vylúčení 7:6, navyše Hvila, Paľov 10 min, 10+DKZ Bambúch – Dlouhý 10 min za nešportové správanie, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 1500 divákov.

Dve presilovky pomohli domácim streliť dva góly, no po dvoch tretinách aj tak nevyhrávali. Na príčine bol výkon, ktorým občas Žilinčanov hermeticky uzavreli v ich tretine, no aj fakt, že vyrobili chyby a umožnili súperovi v 33. min vyrovnať. Už po 15 sekundách hry zohrieval trestnú lavicu hosťujúci Dlouhý a domáci strelili po 63 sekundách gól. Tománek si počkal na dokončenie akcie Sýkoru a vyrazený puk trafil presne pod hornú žŕdku. Žilinčania sa rozbehli najmä v 6. min pri presilovke piatich na troch, žŕdku nastrelil Devečka a potvrdil, že sa len tak proti tabuľkovo podstatne lepšie postaveným domácim nedajú zahanbiť.

V 25. min Smotrila obkrúžil bránku, vsunul puk do bránky a vyrovnal. Na gól odpovedali Bystričania ďalším v presilovke, paradoxne ju zapríčinilo nedovolené bránenie brankára Laca, Vantroba si v nej typickým spôsobom nakorčuľoval z pozície obrancu a nahrávku Šechného trafil presne pod žŕdku. V tej chvíli sa žiadal pre domácich ďalší gól, ktorým by upokojili mierny chaos vo svojich radoch, nastal však pravý opak. V 33. min Petruška našiel spoza bránky hokejku Horského, od ktorej puk smeroval z bezprostrednej blízkosti do vyprázdnenej svätyne Fedora.

V 44. min si dovolil Tománek bravúru, pri obrannom zásahu prekorčuľoval cez bránkovisko a puk si sebavedome prikopol korčuľou. Slovák o pár sekúnd neskôr mohol poslať žilinských vlkov do vedenia. Až v 52. min sa hostia radovali naplno, Troliga nahodil puk pred bránku a brankár Fedor si puk v páde nešťastne sám vrazil za chrbát. Trojbodový vianočný darček mohol prikrášliť pre Žilinčanov štyri minúty pred koncom od modrej Krčula, chýbali milimetre, a tak ešte pre ‚baranov‘ nádej nezhasla. V 58. min sa však nechal vylúčiť Hvila a hosťom už nebolo viac treba. V nervóznom závere musel ľad opustiť Bambúch po ďalšej ‚desiatke‘ a Bystričania sa už nedokázali skoncentrovať ani pri 52-sekundovej power play.

Zdroj: TASR

Nečakaný vianočný darček pre bystrických fanúšikov
1
Galéria
bbzahokej
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM