Tlačové správy

Nečakajte na leto, okúpte sa už teraz! 6 bazénov, obed v plavkách a zvýhodnené vstupné pre rodiny v Kováčovej

Nový celoročný aquapark Holidaypark Kováčová sa pripravuje na tretiu letnú sezónu. Na čo však čakať na leto, keď vyšantiť sa so svojou rodinou vo vode môžete už teraz? Zaujímavý program i zvýhodnené vstupné. A to nie je všetko, čo si pre vás pripravili!

Ilustračný obrázok k článku Nečakajte na leto, okúpte sa už teraz! 6 bazénov, obed v plavkách a zvýhodnené vstupné pre rodiny v Kováčovej
Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodné termálne kúpalisko v Kováčovej vzniklo už v roku 1969. Od svojho vzniku sa teší veľkej obľube návštevníkov. Nielen preto, lebo voda v bazénoch je termálna a liečivá, ale aj preto, lebo celý areál je prevoňaný ihličnatými aj listnatými stromami, pod ktorými nájdu návštevníci úkryt pred páliacim slnkom.

Prevádzkovateľ Holidayparku Kováčová sa netají tým, že rodiny s malými deťmi sú klientela, na ktorú sa chcú orientovať. Okrem nového vonkajšieho detského areálu, ktorý je k dispozícii počas letnej sezóny, je tu pre deti aj krytý celoročný detský bazén. „Aby sa deti u nás zabavili, máme pre ne pripravený každý víkend bohatý animačný program, ktorý býva rôzne tematicky zameraný. Tento víkend sme napríklad mali tvorivé dielničky, počas ktorých mohli deti priamo pri bazéne vyrobiť malý darček pre svoje maminy. V sobotu 16.5. je zase pre deti pripravená bublinová show a víkend na to, v sobotu 23.5., bude detská škola žonglovania,“ vraví Zuzana Jóbová z Holidayparku Kováčová.

Horúca voda či v plavkách na obed

Momentálne sú v prevádzke vnútorné bazény – relaxačný vnútorný bazén (32 st.), whirlpool bazén (36 st.) detský bazén (32 st.)
Ak sa vám však viac ráta obloha nad hlavou a máte chuť sa nadýchať čerstvého vzduchu, nemusíte čakať na vysoké letné teploty. Využite preto pokojne jeden z vonkajších bazénov – sedací (38 st.), regeneračný (32 st.), plavecký (26 st.).
Okrem toho je celoročne v prevádzke tobogán (nástup aj dopad v interiéri) reštaurácia, do ktorej je možné ísť rovno v plavkách :)

Víkendové zábavy nielen pre deti

Každý víkend má Holidaypark Kováčová pripravený animačný program v čase od 13.00 do 17.00 hod. Počas neho medzi deti zavíta káčer Kováč (maskot Holidayparku), animátorky s deťmi hrajú rôzne hry, tvoria pre nich balónové zvieratká a okrem toho sa o 13.30 hod. a 16.30 hod. cvičí aquagym – veľmi obľúbené cvičenie vo vode. „Túto sobotu (16.3.) pravidelný program spestrí bublinová show – majster bublinár ukáže deťom rôzne bublinové kreácie. Vystúpenie začína o 14.00 hod.,“ pozýva Jóbová.

Pravidelný program aj počas týždňa

Pondelky a stredy od 14.30 hod. patria cvičeniam s fyzioterapeutom. „Je to veľmi obľúbené cvičenie, najmä pre seniorov. Cvičí sa s pomôckami na cvičenie vo vode,“ približuje.

Každý utorok a štvrtok od 18:00 hod. sa môžete venovať aktívnejšiemu pohybu, konkrétne aquagymu. Ide obľúbené, dynamické, zábavné cvičenie na štýl aerobiku, ale vo vode.

Koľko zaplatíte?

Ceny vstupného sú rôzne – dospelý, dieťa, senior, a dokonca aj junior (15 – 18 rokov). Vstupy sú trojhodinové alebo celodenné, deti do 6 rokov alebo 120 cm majú vstup za 1 eur. Na výber sú aj zvýhodnené celodenné rodinné vstupy (rodičia + jedno, dve alebo tri deti).

Cenník je k dispozícii na www.holidaypark.sk

INFO:
Obec Kováčová je na Slovensku dosť známa, najmä vďaka Národnému rehabilitačnému centru, Kúpeľom Kováčová a termálnemu kúpalisku, dnes Holidayparku Kováčová. Všetky tieto zariadenia existujú vďaka liečivým účinkom kováčovskej vody. Tá tu bola objavená v roku 1898 celkom neplánovane počas prieskumných vrtov spoločnosti Unionka. Vo vrte v Kováčovej sa objavila voda a netrvalo dlho, kým miestni obyvatelia zistili, že pobyt vo vode im pomáha zmierňovať problémy s pohybovým ústrojenstvom. Rozvoj kúpeľníctva v obci začal v roku 1964, kedy vznikol vrt K1. Ten v roku 1983 nahradil vrt K2, ktorý slúži do dnes a termálna liečivá voda z neho sa používa aj v bazénoch Holidayparku Kováčová.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM