Jaroslav Dodok Hokej

Návrat Handzuša: Zápas osladil dvoma gólmi, Barani vyhrali!

Banská Bystrica posilnená o skúseného reprezentanta Michala Handzuša začala v Žiline lepšie. V 5. minúte sa predral medzi kruhy Zigo a švihom prestrelil Laca.

Ilustračný obrázok k článku Návrat Handzuša: Zápas osladil dvoma gólmi, Barani vyhrali!
Foto: Jaroslav Dodok

Domáci kontrolovali už o 41 sekúnd, keď si Krajči v samostatnom úniku blafákom položil Dzubinu a zasunul puk za jeho chrbát. V polovici tretiny už vlci vyhrávali, keď vyrazenú strelu Ďuriša dorazil do odkrytej brány Tibor Varga. Na rozdiel dvoch gólov mohli zvýšiť Varga a Troliga, ale obaja v dobrých pozíciách mierili tesne vedľa ľavej žrde. Pred sirénou prišiel náležitý trest, keď Laco neudržal puk po strele Bambúcha a Handzuš vyrovnal.

Prostredná časť hry postrádala obojstranne rýchle tempo z úvodného dejstva a diváci videli výrazne menej šancí. Žilina mala spočiatku optickú prevahu, Kokavec a Varga však nedokázali Dzubinu prekonať. V polovici stretnutia udreli hostia, keď pokus Kolesnikovsa ideálne tečoval Jankovič a Laco už nedokázal zareagovať.

V 38. minúte vyhrávala Banská Bystrica o dva góly, keď Handzuš dostal prihrávku pred bránu a s pokojom skúseného harcovníka nedal Lacovi šancu. Domáci sa nezložili, už o osemnásť sekúnd unikol lotyšský reprezentant Koba Jass a strelou popod Dzubinovu lapačku znížil.

Vlci mali veľkú možnosť vyrovnať na začiatku tretej tretiny, keď mali k dispozícii 67 sekundovú početnú výhodu o dvoch hráčov. Šťastie skúšal trikrát od modrej čiary Jass, ale jeho strelám chýbalo niekoľko centimetrov. V 45. minúte sa však už nemýlil, keď po prihrávke Staňa spomedzi kruhov prestrelil Dzubinu. V polovici dejstva nenápadne prekorčuľoval do útočného pásma Styk a delovkou vymietol ľavý horný roh Lacovej brány.

Na tento presný zásah už Žilinčania odpovedať nedokázali a Banská Bystrica si odviezla domov všetky tri body.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM