Jakub Forgács Iné športy

Nasťa Kuzminová môže byť právom hrdá: Zo Soči si nesie zlato aj jej brat!

Rodičia biatlonistov Antona Šipulina a Anastasie Kuzminovej majú zo svojich potomkov radosť. Obaja sa už môžu hrdiť titulom olympijský víťaz.

Ilustračný obrázok k článku Nasťa Kuzminová môže byť právom hrdá: Zo Soči si nesie zlato aj jej brat!
Zdroj: Webnoviny.sk

Anastasia vo farbách Slovenska triumfovala v rýchlostných pretekoch žien vo Vancouveri 2010 i Soči 2014. Jej brat Anton potiahol na poslednom úseku sobotňajších mužských štafiet k víťazstvu ruskú „zbornú“. Domáci boli v komplexe Laura po prvých troch úsekoch štafiet na 3. mieste, keď sa na trať vydal Šipulin. Po chybách Emila Hegleho Svendsena na strelnici bojoval o prvenstvo s Nemcom Simonom Schemppom. Na cieľovej rovinke už mal pred súperom veľký náskok a vychutnával si nadšené ovácie publika.

„Bol som pripravený na veľkú bitku o prvenstvo. Skôr som počítal so súbojom s Rakúšanom Dominikom Landertingerom ako so Schemppom. Vedel som, že Rakúšan má excelentný záver a myslel som si, že budeme bojovať až do posledného metra. Pri vbiehaní do posledného kola však Landertinger nebol s nami a ja som ostal vpredu so Schemppom. Mal som pokojný tep a bol som presvedčený, že vyhrám,“ popisoval Šipulin.

Ťumeňčan už zabudol na rýchlostné preteky. V prvý súťažný deň ZOH ho posledný desiaty výstrel pripravil nielen o prvenstvo, ale aj o medailu. „Ťažko sa mi zaspávalo, ale už je to definitívne za mnou. Možno som bol počas jednotlivých pretekov trocha nervózny, keď som nemohol dosiahnuť výsledok, ktorý som chcel. Dnešné preteky však boli pre mňa kompenzáciou za všetku smolu,“ doplnil Šipulin. Dvadsaťšesťročný Rus má v zbierke už štafetový bronz z Vancouveru 2010.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM