Jakub Forgács Správy

Nasťa Kuzminová, bystrickí futbalisti či hokejisti? V meste vás obslúžia s kávičkou

Najúspešnejší športovci z mesta pod Urpínom sa predvedú v naozaj netradičnej úlohe. Pozrite sa, ktoré športové osobnosti nás v Bystrici budú obsluhovať s kávou a čo je vlastne za tým.

Ilustračný obrázok k článku Nasťa Kuzminová, bystrickí futbalisti či hokejisti? V meste vás obslúžia s kávičkou
Zdroj: Dnes24.sk

Počas piatku sa v Banskej Bystrici spojí slovenská športová špička spolu s Folklórnym súborom Bystrina a šéfkuchárom Petrom Kulhánym, aby pomohli deťom bojujúcim s rakovinou na detskej onkológii v Banskej Bystrici. Táto charitatívna akcia Cechu hostinských je súčasťou sprievodného programu Coffee Fiesty 2014, festivalu oslavujúceho kávu a kaviarenský život v meste. Ak chcete pomôcť aj vy, stačí iba, aby ste v poobedných hodinách zavítali do jednej zo zúčastnených kaviarní a objednali si svoju obľúbenú šálku kávy.

Obslúžiť vás môže napríklad zlatá olympijská medailistka Anastasia Kuzminová, banskobystrickí futbalisti Jakub Považanec, Branislav Ľupták, Fabián Slančík, Jozef Rejdovian, Martin Chrien, Viktor Budinský, alebo hokejisti Lukáš Bambúch, Branislav Bendík, Radomír Heizer. Nebude chýbať ani aktuálna svetová chodecká jednotka Matej Tóth, alebo majsterka Európy do 23 rokov v duatlone Petra Fašungová, úspešný biatlonista Matej Kazár, strelec Zoltán Baláž, či kladivárka Martina Hrašnová.

Všetky peniaze vyzbierané z predaja kávy budú venované Svetielku Nádeje – centru pomoci detskej onkológii v Banskej Bystrici. Tento šľachetný čin športovcov je odkazom pre celú verejnosť, že sa nikdy nemôžeme vzdávať tomuto zákernému ochoreniu a bojovať ďalej tak, ako oni každý deň na zamrznutých a upršaných strelniciach, dráhach, okruhoch a štadiónoch.

Nasťa Kuzminová, bystrickí futbalisti či hokejisti? V meste vás obslúžia s kávič
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM