Jakub Forgács Iné športy

Naši naj plavci Klobučník a Listopadová: Cez Vianoce sa do jedla púšťajú s poriadnou vervou!

Katarína Listopadová a Tomáš Klobučník z VŠC Dukla Banská Bystrica, ktorí sa v roku 2013 stali najlepšími slovenskými plavcami v bazéne, majú Vianoce obzvlášť radi. Prečítajte si, prečo sa na najkrajšie sviatky v roku vždy tak tešia.

Ilustračný obrázok k článku Naši naj plavci Klobučník a Listopadová: Cez Vianoce sa do jedla púšťajú s poriadnou vervou!
Zdroj: TASR

Progres vo výkonnosti, lámanie osobných a tým pádom aj slovenských rekordov, odchod za lepšími podmienkami a kvalitnou sparingkonkurenciou do zahraničia. To všetko majú za sebou v roku 2013 naši najlepší bazénoví plavci Tomáš Klobučník a Katarína Listopadová. Odchod do rakúskeho Grazu k nemeckému trénerovi Dirkovi Langemu pomohol obom, no najmä mladému 23-ročnému plavcovi s klubovou príslušnosťou VŠC Dukla Banská Bystrica zabezpečil prienik do užšej európskej špičky. V čase Vianoc sa obom bilancovalo dobre.

Klobučník si užíva ničnerobenie a atmosféru

Zverenec kouča Miroslava Machoviča obhájil post top slovenského plavca v ankete Slovenskej plaveckej federácie (SPF) a je tak už jej 4-násobným víťazom (2009, 2011, 2012 a 2013. „Sú pred nami nové výzvy v roku 2014 a už sa na ne spolu s mojimi trénermi tešíme,“ povedal štvrtý muž na 100 m prsia na ME v krátkom bazéne v dánskom Herningu, ktorý si vychutnal sviatočné obdobie v kruhu rodiny.

Ako uviedol, na Vianoce sa vždy veľmi teší, pretože to už je po sezóne. „A môžem veľa jesť. Na to sa teším najviac. Trávim chvíle s rodinnou, užívam si oddych a ničnerobenie. Vždy sa veľmi teším na vianočnú atmosféru, na televízne programy. Teším sa, že som konečne doma a bude tam pohoda,“ dodal.

Listopadová sa v jedení nebrzdí

Dvadsaťročná Listopadová, ktorá anketu SPF vyhrala v rokoch 2009, 2010 a 2013, v Herningu prenikla dvakrát do finále. Raz na 100 m polohové preteky, druhýkrát so štafetou na 4×50 m pol.pr. V Dánsku dvakrát zlepšila aj slovenský rekord na 50 m znak.

„S výsledkami v rámci celej sezóny som veľmi spokojná. Bol to môj najúspešnejší rok. Dúfam, že to neskončí pri tomto,“ povedala Listopadová, ktorá sa aspoň počas Vianoc nemusí brzdiť v jedení tradičných sviatočných pokrmov: „Celú sezónu si musím dávať pozor na to, koľko vážim, koľko mám kíl a strážim si ani neviem čo všetko ešte. Teraz som sa do toho pustila s poriadnou vervou,“ doplnila mladá plavkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM