Jakub Forgács Šport

Skokanské dvojičky Danka a Janka: Medaily im ušli o chlp, trápila ich viróza aj zlý povrch

Slovenské skokanské dvojičky Velďákové majú za sebou dva štarty na rôznych podujatiach. Janka v diaľke zaznamenala v poľskom Štetíne výkon 643 cm a skončila piata. Danka bola v trojskoku na Diamantovej lige v Osle s výkonom 13,92 m šiesta.

Ilustračný obrázok k článku Skokanské dvojičky Danka a Janka: Medaily im ušli o chlp, trápila ich viróza aj zlý povrch
Zdroj: Dnes24.sk

Na mítingu v Poľsku vyhrala domáca Dobijová (657 cm). „Cítila som sa dosť slabá, nohy mi nešli, ako som chcela. Bola som pomalá a robila som jednu veľkú chybu – naťahovala som do odrazu. Na to je výkon 643 cm pozitívny. Dva dni predtým som preležala v posteli, aby som mohla vôbec štart absolvovať. Viróza sa vytráca, no telo je slabšie," uviedla Janka. Teraz sa musí dobre pripraviť na ME družstiev v Banskej Bystrici a M-SR v Trnave, čo sú jej i Dankine najbližšie štarty.

V chladnom počasí absolvovala štart na Diamantovej lige Danka. V posledných troch pokusoch zo šiestich mala prešľap. „Kĺzalo sa a bolo to mokré, dosku utierali každú chvíľu. Dráha bola tvrdá a mokro to ešte zhoršilo. Najlepší bol štvrtý pokus – malý prešľap a za 14 m. V piatom a šiestom som robila chyby a dávala som si pozor, aby sa nič nestalo,“ dodala Danka.

Text a foto: veldakova.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM