Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Náš redaktor sa zapotil s Martinom Šmahelom. Aha, aké kúsky spolu vystrájali!

Nášmu kolegovi Jakubovi Forgácsovi sa vyskytla príležitosť učiť sa od známeho fitnestrénera. Po vstupnom teste a niekoľkých kolách pohovorov uspel vo finálnom dueli v Bratislave a osobne si ho vybrala známa tvár Martin Šmahel (30). Jakub si z makačky pod jeho vedením píše denník, tu je jeho 3. diel.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Náš redaktor sa zapotil s Martinom Šmahelom. Aha, aké kúsky spolu vystrájali!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Štvrtok ráno a konečne nemusím vstávať na budík. Dnešná stáž sa totiž začne až okolo obeda. Raňajky som si riadne vychutnal. O pol dvanástej ma už pred hotelom čakalo auto. Poslednýkrát vyrážam za Martinom…

Zábava na vysokej nohe

Po príchode do Stupavy som sa vybral do šatne. Už po ceste mi volal Martin, aby som nechodil do fitka, ale že ho mám ho počkať vonku, vraj príde so skákacími topánkami. Prezliekol som sa a išiel som ho teda čakať. Spolu sme sa vybrali k jeho autu, kde sa prezul do špeciálnych pružiacich topánok. Dostal ich na Vianoce od jeho manželky, moderátoky Miriam Kalisovej. Keď zistila, že Martin v nich neplánuje iba chodiť a poskakovať, ale hneď ho začali zaujímať aj akrobatické prvky, vraj to aj trochu ľutovala. :)

Vyskočil v nich na neďaleký trávnik a prebehol sa po ňom. Potom v nich skúšal behať a skákať na vydláždenej ploche pri športovom parku. Hoci to vyzeralo veľmi zaujímavo, mňa na ne aj tak nenahovoril. Vrátil sa v nich aj pred hlavný vchod, kde na nás už čakali zástupcovia personálnej agentúry, ktorá celú stáž zabezpečovala. Urobili niekoľko spoločných fotiek Martina na “skákačkách“ a pár mojich skokov, ale tiež odmietli ponuku na odskúšanie Martinových topánok. :)

Posledný tréning

V športovom parku mi odovzdali nový iPhone 5, ktorý som vyhral spolu s možnosťou učiť sa od Martina a potom sme sa všetci vybrali do fitka. Predviedli sme niekoľko cvikov na fotky a pokračovali sme rozhovorom o tom, ako stáž prebiehala a aké z nej máme pocity. Samozrejme, hoci som zo začiatku nevedel, čo mám čakať, všetko sa mi páčilo. Potešilo ma, že Martin tiež neľutoval svoj výber a aj to, že sa dal na niečo také vôbec nahovoriť. Pred odchodom ľudí z agentúry som ešte po rukách zišiel schody vo fitku. Bolo ich iba pár, takže to nebol veľký problém.

S Martinom nás čakal ešte posledný kruhový tréning. Hneď na začiatku sme si na nohy pripevnili popruhy s hákmi, vďaka ktorým sme sa mohli zavesiť dole hlavou na hrazde a cvičiť tak brušáky. Takmer celý tréning sme ich mali na nohách a keďže slúžili aj ako malé závažia, cvičenie nám trochu sťažovali. Približne za hodinu sme v troch sériách precvičili rôzne cviky na balans, brucho, hornú časť tela, ale aj nohy. Musím sa priznať, že vzhľadom na to, že môj bežný tréning vyzerá inak a trénujem hlavne vonku, cvičenie pod Martinovým vedením mi dalo zabrať, ale stálo za to a veľa ma naučil.

Energeťáky a surové vajcia

Okolo 15:00 čakal Martin klienta, ale keďže meškal, mali sme ešte čas sadnúť si a trochu pokecať pri čokoládovom proteíne, napríklad aj o jeho názore na energetické nápoje. Vo všeobecnosti sú vraj energeťáky príliš presladené, čo nemusí, ale je aj pár takých, ktoré majú cukru len minimum a ich hlavou súčasťou sú taurín, vitamíny skupiny B (niacín, pyridoxin…) a podobné látky, ktoré vás dokážu nakopnúť. Tiež som sa spýtal, či zvykne po tréningu jesť surové vajcia, ako väčšina športovcov. Niekedy to robieva, ale iba od doma chovaných sliepok, od rodičov svojej polovičky a snaží sa pritom dodržiavať pomer dve bielka na jeden žĺtok. Keď mu prišiel zákazník, išiel sa mu venovať. Ja som si ešte trochu zacvičil a potom sme sa rozlúčili.

Prežil som perfektné tri dni, počas ktorých som mal možnosť sledovať bežný deň osobnosti, ktorá sa nespráva ako namyslená celebrita. Martin je hlavne dobrý tréner, ale aj srandista a kamoš, takže zostávame v kontakte. Domov sa vraciam s novými zážitkami, skúsenosťami a radami, ktoré som od neho získal. A moje odhodlanie splniť si sen, postaviť v Banskej Bystrici telocvičňu zameranú na tréning s vlastným telom, rapídne vzrástlo. Tu si môžete prečítať prvý a druhý diel Jakubovho denníka.

Foto: McROY

Martin Šmahel 2
8
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Martin Šmahel
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM