Eva Drugdová Rôzne Správy

Národné rehabilitačné centrum v Kováčovej pomohlo za 30 rokov už desaťtisícom pacientov

V Národnom rehabilitačnom centre sa od jeho vzniku vystriedali tisícky pacientov s pohybovými ťažkosťami. Vďaka jeho aktivitám bolo pre mnohých impulzom zmeniť svoj život.

Ilustračný obrázok k článku Národné rehabilitačné centrum v Kováčovej pomohlo za 30 rokov už desaťtisícom pacientov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Kováčová poskytuje už 30 rokov zázemie jedinečnému zdravotníckemu zariadeniu. Národné rehabilitačné centrum otvorilo svoje brány v septembri 1987 a odvtedy poskytlo starostlivosť približne 50 000 pacientom.

Podľa riaditeľky centra Oľgy Zábojníkovej, je dnes NRC vysokošpeciali­zovaný odborný liečebný ústav s celoslovenskou pôsobnosťou pre liečbu pacientov po úrazoch chrbtice s poškodením miechy, polytraumatizmoch, amputáciách, náročných operačných výkonoch na pohybovom systéme. Pracovisko je určené aj pre liečbu ústavných činiteľov.

Centrum pred niekoľkými rokmi získalo nenávratné prostriedky z eurofondov a komplexne vynovilo exteriér. Postupne rozširovalo a obnovovalo aj interiér, nakúpilo nové rehabilitačné zariadenia a dovybavilo sa potrebnou technikou.

Národné rehabilitačné centrum je tiež zázemím pre slovenských paralympionikov. Pre viacerých boli impulzom zmeniť vlastný život práve Športové hry, ktoré sa tam konajú od vzniku centra. V súčasnosti kapacitu 200 lôžok v spinálnej jednotke a lôžkovom oddelení. O pacientov sa stará celkom 283 zamestnancov.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zaujímavosti Kováčovej!

V OBRAZOCH: Zaujímavosti obce Kováčová
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM