Michal Majer Krimi

Napadol ženu, potom policajta

Málo vídanú agresivitu predviedol 41-ročný muž zo Žiaru nad Hronom, ktorý v susednom Zvolene napadol ženu a následne policajta. Vyšetrovateľ ho už obvinil z prečinu porušovania domovej slobody a z prečinu útoku na verejného činiteľa.

V stredu večer okolo 22.15 hodine, sa dostal do spoločných priestorov obytného panelového domu na ulici J. Alexyho vo Zvolene. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, pri schodoch na treťom poschodí fyzicky napadol 54-ročnú ženu, ktorá ho oslovila, či zvonil na jej bytový telefón. Oboma rukami ju chytil za ramená a búchal ju telom o stenu, pokiaľ neušla do svojho bytu. Nestačila však zatvoriť vchodové dvere bytu. „Obvinený ju násilím pretlačil, dvere otvoril, vošiel do chodby bytu, odkiaľ ju vytiahol na chodbu ku schodisku panelového domu a pokračoval vo svojom útoku až do doby, pokiaľ sa jej nepodarilo uniknúť do bytu a zavolať policajnú hliadku,“ popísala situáciu hovorkyňa. Žene spôsobil zranenia, z ktorých sa bude liečiť takmer týždeň.

Ako Faltániová pokračovala, obvinený bol následne zaistený a prevedený na obvodné oddelenie PZ, kde fyzicky zaútočil na policajta. Obvinený bol umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzbu. Za tieto skutky mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM