Webnoviny - Krimi

Namiesto väzenia peňažný trest

Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes zmenil trest pre 45-ročného Igora Talpaša z tohto mesta. Talpaš, ktorý v decembri 2007 sadol za volant s takmer 1,7 promile alkoholu, zaplatí peňažný trest tisíc eur, ale nebude musieť do väzenia

Talpaš so synom jazdil autom Peugeot Partner v decembri 2007 z Banskej Bystrice do Dobrej Nivy. Pri Zvolene sa im pokazilo auto a syn šiel po olej, aby mohli poruchu opraviť. Policajná hliadka Talpaša upozornila, že stojí na nevhodnom mieste. Preto Talpaš prešiel autom asi 50 metrov na vyznačenú odstavnú plochu. Policajti mu potom namerali takmer 1,7 promile alkoholu. Talpaš sa priznal, že vypil nejaké pivo, ale tvrdil, že auto neviedol, iba čakal na syna a na pokyn polície auto preparkoval.

Okresný súd vo Zvolene ho však za alkohol a marenie výkonu úradného rozhodnutia poslal do väzenia na osem mesiacov. Talpaša totiž v októbri 2007 iný súd odsúdil za jazdu pod vplyvom alkoholu na desať mesiacov podmienečne a na 30 mesiacov mu zakázal šoférovať.

Talpaš sa odvolal, ale krajský súd výrok o jeho vine nezmenil. Iba premenil trest odňatia slobody na peňažný a zákaz šoférovať na tri roky ponechal. Predseda senátu Talpaša upozornil, že ak sa situácia bude opakovať, väzenie ho určite neminie.

Rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici je právoplatné.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM