Monika Obrtalová Rôzne

Namiesto sexy tela peklo: Spisovateľka o boji s anorexiou!

Stačí málo a túžba po dokonalých krivkách končí tragicky. Peklo pri pohľade na jedlo zažíva čoraz viac mladých dievčat. Mnohé z nich ani netušia, že letia rovno do priepasti. Zdanlivo nevinné chudnutie sa tak razom zvrtne a zo školáčok sa stávajú ano

Do Banskej Bystrice pred štartom víkendu zavíta projekt “Kričím telom”. Ten je zacielený na podporu vzdelávania mládeže, rodičov a pedagógov. Pretriasať sa bude zodpovedný prístup mládeže ku zdraviu.

[blockquote]Pred­náška ostrieľanej expertky študentom, ale aj ich rodičom či učiteľom osvetlí viac tragické dôsledky zdanlivo nevinného ochorenia, ktoré je v očiach dospievajúcich dievčat “iba naplnením istej dokonalosti”. Aj v túžbe priblížiť sa istým ideálom sa na Slovensku liečia na anorexiu a bulímiu tisíce mladých ľudí, ktorí nepoznajú prevenciu, príznaky, priebeh a dôsledky tohto ochorenia.[/bloc­kquote] Prednáška odborníčky s dlhoročnými skúsenosťami na tému bulímie a mentálnej anorexie doktorky Viery Horváthovej, bude sprevádzaná vstupmi spisovateľky Gabiny Weissovej, autorky úspešnej knihy „Diagnóza F50“, ktorá bude špeciálne hovoriť o vlastnej skúsenosti. Celé podujatie bude sprevádzať moderátorka Alena Heribanová a na záver vystúpi v akustickom koncerte Zdenka Predná s jej kapelou. Zúčastniť sa prednášok a koncertu môžete zajtra v aule Obchodnej akadémie od 9.30 hodiny.

Foto: bookfan.eu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM