Monika Obrtalová Kultúra

Námestím sa bude rozliehať jazz!

V Banskej Bystrici dnes začína dvojdňové podujatie s názvom United Europe Jazz Festival. Pre milovníkov tohto štýlu je pripravených viacero hudobných prekvapení v podobe slovenských, ale aj miestnych bystrických kapiel.

Medzinárodný dixielandový festival hostí mesto pod Urpínom už po pätnástykrát. Aj tento rok bude program prebiehať na troch miestach. Návštevníkov čaká bohatý program na hlavnom námestí, v Divadle Ivana Palúcha a v bývalom Dome kultúry. Akciu odštartuje dnes o 15.00 hodine pochod dixielandových orchestrov mestom.

Na hlavnom pódiu vystúpia zaujímavé skupiny v podaní The Original Dixieband Slovakia, Swingless Jazz Essemble Nitra, Seredský dixieland, E.G.O. Group Nitra, BB Band, Dixieland Jazz Band a nebude chýbať ani obľúbená kapela Funny Fellows. K swingovým zoskupeniam sa v piatok pridajú aj kapely Martin Uherek Band, Maringotka a hudobné skupiny žiakov zo Základnej umeleckej školy Jána Cikkera v Banskej Bystrici. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie presunie z námestia do budovy Europa Culture Center.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM