Monika Obrtalová Rôzne

Námestím pobežia tisícky. Országh patrón z Facebooku

Nenechajte si to ujsť! Už v sobotu o 11.00 hod. vyvrcholí obľúbený celoslovenský Beh pre život v Banskej Bystrici. Nesúťažný charitatívny beh pod záštitou primátora mesta Petra Gogolu príde na štart podporiť aj patrónka behu pre celú SR – slovenská m

Nenáročnú 3,5 kilometrovú trasu centrom mesta môžu ľudia z Banskej Bystrice a okolia prebehnúť alebo prejsť príjemnou prechádzkou s ratolesťami či štvornohým miláčikom. Cieľom tohtoročného behu je za štartovné a dary kúpiť unikátny prístroj INCUCYTE (čítaj inkjusait) na výskum rakoviny.

„Pozývame na štart všetkých ľudí s dobrým srdcom, ktorí chcú pomôcť zbierke na výskum rakoviny a urobiť niečo dobré pre iných aj svoje zdravie“ pozýva Banskobystričanov podporiť charitatívny beh populárny hokejista Vladimír Országh, ktorý sa stal patrónom behu aj na základe tipov fanúšikov na facebookovej stránke Tesco Beh pre život.

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať 85 000 eur na nákup prístroja Incucyte, ktorý sa stane prvým svojho druhu na Slovensku. Ide o unikátne zariadenie, ktorý umožní online sledovať vplyv rôznych typov buniek na vývoj nádorových buniek v laboratórnom prostredí. Získané detailné informácie budú slúžiť pre vývoj nových postupov v liečbe onkologických ochorení. „Počas mája a júna sa na nesúťažných behoch v piatich mestách zúčastnilo doteraz neuveriteľných 13 235 ľudí! Pevne verím, že Bystričania nás prídu tiež podporiť a spoločne prekonáme rekordnú hranicu 14 000 účastníkov. Tešíme sa na vás na štarte!,“ uviedol Michal Dyttert z Nadácie Tesco, ktorá beh organizuje.

„Na účasť v tomto charitatívnom behu nemusíte byť vôbec maratónsky bežec. Trasa je nastavená tak, aby ju zvládli behom alebo krokom naozaj všetci a mohli prispieť na dobrú vec,“ doplnila patrónka behu maratónkyňa Katka Berešová. Výhodou podujatia je, že sa ho môže zúčastniť každý bez rozdielu veku či fyzickej kondície vrátane rodičov s celkom malými deťmi či so štvornohými miláčikmi. Všetci dostanú na štarte tyrkysové tričko a štartovné číslo, v cieli zas medailu a malé občerstvenie.

Príjemná trasa behu v Banskej Bystrici vedie centrom mesta. Štart aj cieľ 3,5 – kilometrového okruhu je na Námestí SNP. Účastníci sa môžu zaregistrovať aj deň pred behom – v piatok 15. júna 2012 od 11.00 do 18.00 hod. alebo v deň behu od 8.30 hod. do 10.00 hod. na Námestí SNP.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM