Marcel Páleš Samospráva

Zatraktívňovanie námestia nekončí: Po zelenom koberci prídu na rad svetlá aj dlažba

Nedávno sa slávnostne otvorilo Banskobystrické korzo, a to už s novým zeleným asfaltom. Zatraktívňovanie námestia však týmto nekončí. Chystajú sa ďalšie opravy.

Ilustračný obrázok k článku Zatraktívňovanie námestia nekončí: Po zelenom koberci prídu na rad svetlá aj dlažba
Zdroj: Dnes24.sk

Nový zelený koberec na Námestí SNP, ktorý prešiel obnovou, uviedli na záver pracovného týždňa do života slávnostným prestrihnutím pásky primátor mesta pod Urpínom Peter Gogola spolu so zástupcom Cechu hostinských Ladislavom Lukáčom.

Kroky k zveľadeniu a aktraktivite námestia

Ako povedala tlačová tajomníčka mesta Barbora Winterová, obnova zeleného asfaltu je jedným z ďalších krokov vedenia mesta, ktoré zveľaďujú a zatraktívňujú Námestie SNP, v týchto aktivitách plánuje intenzívne naďalej pokračovať. „Veľmi ma teší, že letné chvíle na našom krásnom námestí budú môcť Banskobystričania i návštevníci mesta prežiť na novom zelenom koberci, ktorý esteticky i funkčne pozdvihol úroveň banskobystrického historického jadra,“ konštatoval primátor.

Winterová priblížila, že práce na obnove zeleného asfaltu sa začali 22. mája 2013 vybúraním starých odvodňovacích žľabov, pričom pracovníci následne zabezpečili ukladanie nových. Nasledovala fáza odfrézovania starého asfaltu a ukladanie spodnej vrstvy čierneho asfaltu. V záverečnej fáze prišla na rad konečná zelená vrstva asfaltu.

„Chcem sa poďakovať všetkým zainteresovaným, ktorí svojou usilovnou prácou prispeli k tomuto významnému kroku, a zároveň poďakovať za trpezlivosť a pochopenie všetkým tým, ktorých práce na námestí zasiahli,“ dodala vedúca oddelenia údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí na Mestskom úrade Renáta Hláčiková.

Mesto opraví aj svietidlá v dlažbe

„Medzi ďalšie kroky, ktorými chce mesto Banská Bystrica zveľadiť Námestie SNP, patria drobné opravy dlažby. Okrem toho mesto plánuje opraviť svietidlá, ktoré sa v dlažbe nachádzajú a tým prispieť k celkovej atraktivite námestia,“ prezradila pre Bystricu 24 hovorkyňa mesta Martina Kanisová.

Foto: Matej Kapusta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM