Monika Obrtalová Rôzne

Najznámejšia rozprávka je tu

O dvanástich mesiačikoch je skutočnou klasickou rozprávkou v podobe divadelného predstavenia, ktoré najmenším ponúka Park kultúry a oddychu v Banskej Bystrici v spolupráci s Divadlom PIKI z Pezinka. Divadlo PIKI poznáme najmä z televíznych obrazoviek

Divadlo PIKI je svojráznym Kočovným divadlom, ktoré hosťuje v divadlách a kultúrnych zariadeniach doma i v zahraničí. V repertoári má adaptácie klasických príbehov, autorské hry zo súčasnosti, rodinné predstavenia a zábavné programy. Pracuje jednoduchými výrazovými prostriedkami, s prvkami bábkového divadla, pantomímy, klauniády a grotesky. Vďaka spolupráci s profesionálnymi výtvarníkmi a hudobníkmi sa divadlu podarilo vytvoriť niekoľko divadelných bonbónikov, na ktorých si pochutnávajú diváci nielen doma, ale aj v zahraničí.

A tak sa stáva, že divadlo PIKI sem tam odchádza z medzinárodných festivalov s pribalenou cenou, či diplomom v kufri. Hosťujú aj v Bábkovom divadle Na rázcestí v Banskej Bystrici, v divadle Aréna v Bratislave, spolupracujú so Slovenskou televíziou, aj s Theater Taptoe v Belgicku. Banskobystrickým divákom sa predstavia klasickou rozprávkou O deviatich mesiačikoch 31.marca o 16,00 hod. na Radnici, na Námestí SNP v Banskej Bystrici.

Zdroj: PKO Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM