Jakub Forgács Kultúra

Najvyšší čas sa začať rozhodovať, ako stráviť víkend: Niekoľko inšpirácií z Bystrice, ktoré môžu zlákať aj vás

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže hneď niekoľko zaujímavých inšpirácii. Bystričania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší čas sa začať rozhodovať, ako stráviť víkend: Niekoľko inšpirácií z Bystrice, ktoré môžu zlákať aj vás
Zdroj: Dnes24.sk

SCANDI 2016 / BANSKÁ BYSTRICA

29. a 30. januára 2016, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Druhý ročník severskej filmovej lekcie priniesie opäť najnovšie filmy z produkcie škandinávskych krajín. Scandi už druhýkrát poukáže na fakt, že okrem kvalitných artových titulov tamojší filmári excelujú aj pri žánrovej tvorbe, a tak je ich produkcia vzácne vyvážená.

HC '05 – HK 36 SKALICA

29. januára 2016 o 17:30, Zimný štadión

V piatok podvečer na banskobystrickom ľade narazia barani na Skaličanov. Hokejky skrížia v zápase 42. kola Tipsport ligy. Ak fandíte našim hokejistom, nemali by ste tam chýbať.

ŠKOLSKÝ PLES GYMNÁZIA ANDREJA SLÁDKOVIČA

29. januára 2016 o 18:00, Spoločenská sála GAS

V piatok sa v spoločenskej sále GAS uskutoční Školský ples Gymnázia Andreja Sládkoviča pre rodičov, absolventov a priateľov školy. Cena lístka je 30 eur.

XIV. UNIVERZITNÝ BÁL 2016

29. januára 2016 o 19:00, Hotel Lux

Na v poradí už 14. Univerzitný bál sa môžete tešiť aj v piatok 29. januára. Vychutnať si plesanie v Hoteli Lux môžete za 39 eur. V programe sa predstavia Sisa Sklovská, Richard Rikkon & Berco Balogh All Star Band, Natália Hatalová a Roman Juraško.

MINISTRY of HOUSE

29. januára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Ak sa chcete v piatok po práci či škole poriadne vytancovať, Ministry of Fun vám ponúkne akciu Ministry of House. Zajrakú vám na nej DJ Dave, DJ Mustee a DJ Izzy.

KOCÚR V ČIŽMÁCH

30. januára 2016, Štátna opera

Detská rozprávková opera na motívy príbehu Charlesa Perreaulta z roku 1697. Toto dielo španielskeho skladateľa Xaviera Montsalvatgeho dostalo na scéne Štátnej opery fantazijnú podobu, ktorej sa potešia najmä najmenší diváci. Deti sú interaktívne vtiahnuté do deja, ktorý rozpráva odloženým mačiatkam ich pestúnka Matilda.

MIRO JAROŠ A PESNIČKY PRE (NE)POSLUŠNÉ DETIČKY

30. januára 2016 o 16:00, Aula SZU

Neviete, kam by ste zobrali svoje nezbedné ratolesti? Koncom mesiaca sa v Banskej Bystrici chystá hudobná šou plná pesničiek s Mirom Jarošom, pre (ne)poslušné detičky.

VIDEO OLDIES RUDA TUČEKA

30. januára 2016 o 21:00, Ministry of Fun Banská Bystrica

Pokiaľ aj vy milujete tanec, môžete si ho naplno vychutnať aj v sobotu na Video Oldies Ruda Tučeka. V banskobystrickom klube Ministry of Fun sa zabívte vďaka DJovi Rudovi Tučekovi a jeho hosťovi.

AKO ČÍTAŤ OBRAZY

31. januára 2016 o 13:00, Stredoslovenská galéria

Vždy poslednú sobotu v mesiaci Stredoslovenská galéria pripravuje cyklus pravidelných víkendových edukačných programov pre širokú verejnosť. Edukačná prednáška s názvom „Ako čítať obrazy“ sa zameria na rozbor vybraných umeleckých diel starého, moderného ako i súčasného umenia.

DOTKNI SA TANCA

31. januára 2016 o 16:00, Divadlo Štúdio tanca

Interaktívne, hravé a veselé predstavenie pre deti, kde netancujú len tanečníci, ale aj deti samotné. Predstavenie je zakaždým nové, ako každá prítomná chvíľa v živote človeka.

Čítajte tiež:

Plesovú sezónu si naplno užijeme aj v Bystrici a okolí: Kde môžete zažiť Patejdla a kde sa prezliecť za celebritu?

Máme sa naozaj na čo tešiť: Veľký prehľad TOP 30 podujatí v Bystrici v roku 2016

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM