Jakub Forgács Kultúra

Najväčšia oslava Dňa matiek: Míľa pre mamu bude aj u nás, ale...

V sobotu 11. mája sa aj v Banskej Bystrici uskutoční ďalší ročník tohto výnimočného podujatia. Jeho cieľom je zdôraznenie jedinečnosti a nenahraditeľnosti matiek v našich životoch.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia oslava Dňa matiek: Míľa pre mamu bude aj u nás, ale...
Zdroj: Dnes24.sk

Sprievodný program u nás nebude

„V Banskej Bystrici sa tento rok materské centrá nedohodli s vedením mesta a tak toto podujatie zorganizujú vo vlastnej réžii,“ povedala Soňa Holíková, štatutárna zástupkyňa a riaditeľka Centra koordinácie a advokácie Únie materských centier. Tri materské centrá z Banskej Bystrice MC Mamina, MC Hviezdička a MC Mostík, preto pripravia tento symbolický míľový pochod iba na sídliskách po meste.

„Keďže banskobystrické materské centrá nedisponujú takou technikou a nedokážu si sami zabezpečiť pódium, nebudú tento rok v Banskej Bystrici pripravovať ani žiadny špeciálny sprievodný program,“ dodala Holíková. Napriek tomu sa Míľa pre mamu uskutoční a zapojiť sa do nej bude môcť každý, kto chce vzdať hold postaveniu matky v našich životoch.

Očakáva sa rekordná účasť

Podujatia Míľa pre mamu bude po celom Slovensku organizovať rekordných 61 materských a rodinných centier a sympatizantov Únie materských centier. Sprevádzané budú poväčšine bohatým a zaujímavým kultúrnym programom, určeným pre širokú verejnosť. Vstup na podujatie je pre všetkých zdarma.

Organizátori veria, že na jubilejnom desiatom ročníku sa zúčastní rekordný počet zaregistrovaných účastníkov, ktorí v čase medzi 15.00 – 18.00 hod. prejdú symbolickú 1 míľu. Na celom Slovensko by toto číslo mohlo vysoko presiahnuť 20 000. Zúčastniť sa ho budete môcť tiež ako dobrovoľníci, partneri alebo ako umelci, ktorí vystúpia na pódiách.

Snahou organizátorov je pripraviť kvalitnú oslavu Dňa matiek, ktorá by aspoň na jeden deň v tejto uponáhľanej a na materiálne veci zameranej dobe povýšila materstvo na najdôležitejšiu rolu nielen v živote ženy, ale aj životoch celej spoločnosti. Motto Míle pre mamu 2013 bude „Chuť žiť aj napriek prekážkam“. Prostredníctvom podujatia chcú organizátori poukázať na potrebu matky pre zdravé, ako aj znevýhodnené deti a priblížiť verejnosti aktivity materských a rodinných centier, ako aj Únie materských centier Slovenska.

Foto: Únia materských centier

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM