Jakub Forgács Samospráva

Najsilnejší bystrický klub prišiel o 2 poslancov. Ako zareagoval na ostré výroky Kašpera?

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva bolo horúco. Okrem iného sa zmenšila koalícia strán SMER-SD, SNS, SDKÚ-DS. Reakcia na seba nenechala dlho čakať!

Ilustračný obrázok k článku Najsilnejší bystrický klub prišiel o 2 poslancov. Ako zareagoval na ostré výroky Kašpera?
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Na kritické, „mimoriadne konfrontačné a neúctivé vyjadrenia“ poslanca Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici Igora Kašpera, týkajúce sa poslaneckého klubu Smer-SD, SNS, SDKÚ-DS, reagoval po utorkovom zasadnutí poslaneckého zboru Daniel Karas, podpredseda tohto klubu. Kašper totiž verejne oznámil, že z neho vystupuje a dôvodom okrem iného má byť aj nefunkčnosť, keďže údajne dlhodobo nejavil známky poslaneckého klubu. Spolu s Kašperom z klubu vystúpil aj Karol Konárik, ktorý požiadal, aby označenie SNS bolo na ďalších zasadnutiach vypustené.

„Poslanecký klub Smer-SD, SNS, SDKÚ-DS vznikol po komunálnych voľbách ako zoskupenie straníckych a nezávislých poslancov MsZ za účelom podporovať a napĺňať svoj volebný program a program primátora Jána Noska. Klub a jeho fungovanie vždy bolo založené na dobrých medziľudských vzťahoch poslancov a počas dvoch rokov v ňom vládla priateľská pracovná atmosféra. Dali sme si obzvlášť záležať na tom, že v prípade, ak má niekto iný názor ako väčšina klubu, môže ho slobodne vyjadriť. Svedčí o tom aj rôznorodosť hlasovania pri niektorých témach,“ konštatoval Karas.

„Je zarážajúce, že uvedené vyjadrenia nikdy netlmočil na našom poslaneckom klube ani v rozhovoroch s ostatnými poslancami. Taktiež na našom rokovaní pred novembrovým MsZ vlani svoje vystúpenie z klubu rázne vylúčil. Vo svojich vyjadreniach spochybňuje rozvojové projekty mesta, ktoré ešte v nedávnej minulosti podporil hlasovaním,“ dodal Karas s tým, že ako členovia poslaneckého klubu sa cítia vyjadreniami dotknutí a vnímajú ich ako súčasť jeho predvolebnej kampane na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Kašper svoju kandidatúru na tento post oznámil už vlani v lete.

Foto: ilustračné

Rokovanie zastupiteľstva v Bystrici
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM