Marcel Mojžiš Krimi

Najnehodovejší deň v Bystrici? Paradoxne sobota...

Aj keď sobota je prvým dňom víkendu a na cestách sa jazdí pomenej, práve tento deň je v Banskej Bystrici a okolí ten najnehodovejší. Tak to vyšlo mužom zákona pri pohľade na havárie, ktoré sa v našom okrese udiali v septembri.

V deviatom mesiaci roka dopravná polícia v okrese Banská Bystrica zaevidovala 16 dopravných nehôd. To je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom pokles o 14. Celková škoda, ku ktorej došlo pri nešťastiach je odhadnutá na 59 000 eur. Pri nehodách došlo k 8 ľahkým zraneniam a policajti zistili v jednom prípade aj požitie alkoholu. A to u cyklistu.

[blockquote]„Z cel­kového počtu dopravných nehôd 14 zavinili vodiči motorových vozidiel, 1 zavinila chodkyňa a 1 zavinil cyklista,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická. Aj keď by sa to mohlo na prvý pohľad zdať paradoxné, najnehodovejším dňom nie je žiadny zástupca pracovnej časti týždňa, ale prvý deň víkendu. Búračiek v okrese totiž najviac zaznamenali práve v sobotu. Najviac dochádzalo k haváriám medzi štvrtou hodinou poobede až ôsmou večer. [/blockquote] „Dopravná nehodovosť v septembri v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom klesla, príslušníci dopravnej polície však budú aj naďalej dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom okrese,“ dodala Jana Vrbická.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM