Jakub Forgács Samospráva

Najmladší viceprimátor v histórii Bystrice sa dozvedel svoj plat: Koľko bude mesačne brať Gajdošík?

Poslanci rozhodli. Nový viceprimátor Banskej Bystrice Jakub Gajdošík spoznal na rokovaní zastupiteľstva výšku svojho mesačného platu. O koľko si prilepší?

Ilustračný obrázok k článku Najmladší viceprimátor v histórii Bystrice sa dozvedel svoj plat: Koľko bude mesačne brať Gajdošík?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Plat viceprimátora závisí od výšky platu primátora, ktorý na utorkovom zastupiteľstve schválili poslanci vo výške 4 207 eur. „Navrhujem viceprimátorovi plat vo výške 70 percent určeného platu primátora s účinnosťou od 13.1.2015,“ povedal na úvod prerokovávaného bodu primátor Ján Nosko..

Pirošík navrhol znížiť odmenu

„Nie sú na to peniaze. Odmena je za konkrétne výsledky. Začnime pokornejšie, 60 % z nami pôvodne navrhnutého platu primátora, ktorý bol vo výške 3 155 eur. Teda 1 893 eur,“ povedal Vladimír Pirošík s Banskobystrickej alternatívy s tým, že ide o veľmi slušný začiatok pre plat viceprimátora.

S jeho návrhom sa stotožnil aj nezávislý poslanec Martin Klus, ktorý však poznamenal, že v prípade, že tento návrh neprejde, podporí ten, ktorý dal primátor. „Napriek tomu, že viceprimátor je vo funkcii iba pár dní, v predchádzajúcom období bol jedným z najpracovitejších poslancov,“ povedal. „Jakub dospel a vidieť za ním výsledky,“ doplnil Ján Šabo.

Zarobí takmer 3 000 eur

Na záver rozpravy vystúpil opäť primátor. „Vždy som bol zvyknutý pracovať v tíme. Chce to výkonných ľudí, ktorí majú mať pocit, že za prácu, ktorú robia, budú mať aj adekvátnu odmenu,“ povedal Nosko. V hlasovaní poslanci rozhodli pomerom 19 za, deväť proti a jeden sa zdržal, že viceprimátorovi prislúcha plat 70 percent určeného platu primátora, teda 2 944,90 eur.

Nového viceprimátora Banskej Bystrice Jakuba Gajdošíka predstavil primátor Ján Nosko ešte 9. januára. "Jakuba poznám ako pracovitého, kreatívneho človeka, má moju plnú dôveru a vidím v ňom potenciál, využiteľný pri rozvoji nášho mesta,“ uviedol vtedy Nosko na svojej facebookovej stránke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM