Jakub Forgács Futbal

Najlepší z najlepších v malom futbale sa stretli na jednom ihrisku: Ako dopadol bystrický tím? FOTO

Sviatok malého futbalu oslávili aj banskobystrickí hráči. Iba jeden tím spod Urpína bojoval o pódiové umiestnenie na Majstrovstvách Slovenska v malom futbale. Ako napokon dopadlo jeho meranie síl s najlepšími?

Ilustračný obrázok k článku Najlepší z najlepších v malom futbale sa stretli na jednom ihrisku: Ako dopadol bystrický tím? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Len najlepších 28 tímov zo slovenských súťaží v malom futbale malo možnosť predstaviť sa na oficiálnych Majstrovstvách Slovenska v malom futbale, ktoré organizoval Slovenský zväz malého futbalu (SZMF).

Ako dopadli Bystričania?

Mestskú úniu malého futbalu v Banskej Bystrici reprezentoval aj napriek štyrom prideleným miestenkám len jeden zástupca: Mladosť – BCF, ktorý v uplynulej sezóne skončil na 2. mieste v 2.Lige. V základnej skupine sa stretol s detvianskou Légiou Inter, košickým TL Service a bratislavským Dream Teamom. Nad jeho sily bol len košický súper, a tak do osemfinále postupoval z 2. miesta. A práve s TL Service sa zhodou okolností stretli opäť v osemfinále, kde po bezgólovom priebehu museli rozhodovať až penalty. Banskobystrický tím z troch pokutových kopov nepremenil ani jeden a tak sa musel z Majstrovstvami SR rozlúčiť.

Vyhrať majstrovstvá sa podarilo domácemu tímu ASGuard Security, keď vo finále porazil bratislavský FC Bepon. Aj v súboji o tretiu priečku boli úspešnejší východniari, keď na prešovský Twinstav nestačil trenčiansky Rumburak.

„Malý futbal sa na Slovensku dostáva do čoraz väčšej pozornosti hráčov, verejnosti aj médií. To potvrdili aj uplynulé Majstrovstvá Slovenska v Košiciach, kde sa zišlo množstvo ľudí a len tí najlepší hráči. Je to aj preto, lebo malý futbal je jeden z najmasovejších a najobľúbenejších športov nielen na Slovensku, ale aj vo svete,“ podotkol generálny sekretár SZMF Peter Králik.

Repre Slovenska na ME

Najlepší hráči z mestských líg po celom Slovensku mali podľa jeho ďalších slov šancu ukázať svoje kvality a zabojovať aj o miestenku do reprezentačného kádra SR, ktorý sa predstaví na Majstrovstvách Európy v malom futbale. „Tie sa už v septembri odohrajú v chorvátskom Vrsari a priame prenosy slovenskej repre bude vysielať aj v televízii. Takže aj fanúšikovia sa majú na čo tešiť,“ doplnil Králik. Turnaj sa odohral počas uplynulého víkendu v košickom športovom areáli Galaktik, kde sa odohráva aj jedna zo súťaží – KNL miniliga.

Čítajte tiež:

Toto Bystrica ešte nezažila: Pod Urpínom si to rozdajú najlepší florbalisti Slovenska

fotografie redakcii poskytol Peter Králik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM