Jaroslav Dodok Krimi

Najkrajšia študentka je z Bystrice. Prezradila nám tajomstvo

Získať prestížny titul Miss stredných škôl sa podarilo v piatok devätnásťročnej brunetke Monike Paločkovej zo Zvolena. V exkluzívnom rozhovore maturantka bystrického Gymnázia Štefana Moyzesa hovorí o svojich pocitoch a úspechu. Len pre nás prezradila

**Monika len pred tromi dňami si sa stala Miss stredných škôl 2012. Dokázala si preraziť z pomedzi viac ako 200 prihlásených dievčat. Aké boli tvoje pocity hneď po ocenení? **

Bol to neopísateľný pocit šťastia. Radosť z naplneného sna. Prví na ktorých som myslela boli rodičia a priatelia, ktorí do mňa vkladali nádeje a veľmi mi držali palce.

**Málokto počas súťaže tipuje na víťaza seba. Koho si predpokladala, že si odnesie korunku krásy? **

Krásne boli všetky finalistky, takže výherkyňou by si zaslúžila byť každá. No keďže mňa za ten čas strávený s dievčatami zaujalo hlavne ich vnútro, charizma a životné hodnoty, úprimne som držala palce asi štyrom finalistkám.

Nedá sa mi neopýtať na tvoj začiatok. Prečo si sa prihlásila a rozhodla zabojovať o titul Miss stredných škôl?

Pravdupovediac? Na castingu som sa ocitla čistou náhodou, keďže v to poobedie mi zhodou okolností vypadol program. :) Nevkročila som do tejto súťaže s veľkými očami alebo s túžbou vyhrať. Skor si myslím, že to bola zvedavosť a túžba po nových skúsenostiach. Takže výhra ma prekvapila, no zároveň veľmi potešila.

[size=14][color=#cc0000]­,,Som vďačná za možnosť vycestovať, robiť rozhovory a fotenia, spoznať skvelý tím dievčat,"[/si­ze][/color]

Ako reagovalo na tvoje rozhodnutie okolie? Tvoji kamaráti, spolužiaci, či rodina?

Rodina ma veľmi pomáhala hlavne psychicky. Pripravovali ma aj na negatívny aj pozitívny verdikt súťaže. Dávali pozor na to, aby som nespyšnela a aby som si na sebe vážila hlavne dušu a o tú sa starala. Priatelia ma denno-denne podporovali a dávali najavo, že stoja za mnou. Poctivo nacvičovali so mnou voľnú discilínu a chystali oslavy po finále bez ohľadu na moje umiestnenie.

Každej účastníčke na súťaži sadlo niečo iné . Ktorá časť súťaže bola pre teba najlahšia a naopak, ktorej si sa bála a bola pre teba výzvou?

Napodiv som sa nebála žiadnej z disciplín. Pred finále ma naplnil pocit šťastia a túžby užiť si to naplno. No a najviac som sa tešila na moju voľnú disciplínu, teda pieseň New York od Alicie Keys, ktorú som spievala a hrala na klavíri.

**Súťaž krásy netrvala len jeden krátky deň. Aké skúsenosti si si z nej odniesla? **

Odhliadnuc od mojho umiestnenia, súťaž mi priniesla presne to, čo som od nej očakávala alebo v čo som dúfala, že by mi mohla dať a v živote s tým ďalej možem pracovať. Som vďačná za možnosť vycestovať, robiť rozhovory a fotenia, spoznať skvelý tím ako dievčat tak aj štábu a v neposlednom rade, užiť si svoj voľný čas naplno. Odniesla som si nové zážitky, skúsenosti, priateľstvá a vidiny do budúcnosti.

Počas súťaže ste absolvovali dve sústredenia. Jedno na Slovensku, kde ste si pripravovali choreografie a druhé v Chorvátsku. Na aké zážitky a pekné chvíle si spomínaš?

Úprimne musím povedať, že každý jeden deň sústredení som si líhala večer s pocitom, že deň bol naplno využitý a krásny. Spomínam si, ako sme do rána tancovali s nemeckými seniormi a ako nás 77-ročná vitálna babička nechcela pustiť z parketu, ako nám spievalo 16 Chorvátov .

Dokonca rozplakalo nás to, ako sme my spievali všetkým slovenské pesničky. Spomínam si na krásnu zimnú lyžovačku, výlet na hrad alebo do oceanária a mnoho mnoho ďalšieho. Boli to chvíle, na ktoré rozhodne do konca života nezabudnem.

[size=14][color=#cc0000]­,,Náš fotograf je sympaťák a fešák. Je mladý ale skúsený a pred jeho objektívom som sa nemala prečo cítiť nepohodlne alebo neisto,"[/color][/si­ze]

Počas celej súťaže ste mali príležitosť spoznávať všetky finalistky. Ako ste spolu vychádzali? Bola cítiť medzi vami rivalita?

Je to zvláštne, no myslím si, že sme boli tak rady za to, že môžeme prežiť spolu tak pekné chvíle vždy v prekrásnom prostredí, či už na Slovensku alebo v Chorvátsku, že na rivalitu nezostalo už nejako pomyslenie, čo sa odrazilo na našich dobrých kamarátskych vzťahoch a čase, ktorý sme si spolu naozaj so smiechom užili.

**Neodmysliteľnou súčasťou je aj fotenie všetkých dievčat. Ako sa ti pózovalo pred fotografom? **

Náš fotograf je sympaťák a fešák. Je mladý, ale skúsený a pred jeho objektívom som sa nemala prečo cítiť nepohodlne alebo neisto. Veď, fotky hovoria samy za seba. :)

**Počas prehliadky finalistiek, ste sa obliekli do spoločenských šiat módnej návrhárky Beaty Lazarovej. Čo hovoríš na štýl, ktorý si si obliekala? **

Pani Lazarová ma krásne modely. Nájdete u nej jednak elegantné ale aj extravagantné kusy. Ja som si vybrala šaty, v ktorých som pripomínala rybu alebo morskú pannu a napodiv aj tento štýl mal pozitívne ohlasy a ja som sa cítila atraktívne a pohodlne.

**Veľa dievčat hľadá recept krásy, ty si ho už našla. Prezradíš nám tvoje tajomstvo? **

Krása vychádza z duše. Fyzická krása o pár rokov pominie, no je doležité, aby malo dievča v sebe vypestovanú krásu, ktorá je v živote rozhodujúca a z ktorej vychádza tá vonkajšia. Znie to ako klišé, ale: krásna dnu, krásna von. A nikdy si ráno nezabudnúť so sebou pribaliť úsmev, lebo dievča je najkrajšie, keď z nej sála psychická vyrovnanosť a bezprostredná radosť.

**Na tvoj úspech sa určite len tak ľahko nezabudne. Aký máš plán do budúcnosti? Chceš sa venovať modelingu alebo máš iný životný sen? **

Keďže som študentka maturitného ročníka, chystám sa na štúdium vysokej školy, ktorá je pre mňa prioritná. Splnený sen by som mala keby som spojila štúdium medicíny s inými aktivitami, ktorými je napr. modeling. Beriem ho ako zdroj zábavy, nových skúseností, známostí. Rada chodím po móle, predvádzam aj fotím. Ak by som mala možnosť uplatniť sa v modelingu niekde vyššie, určite to využijem.

[color=#ff0000]­VIAC NOVINIEK Z UNIKÁTNEHO PORTÁLU ŠTUDENT24.sk NÁJDETE[link=http://www­.student24.sk/clan­ky?all]TU![/lin­k][/color][si­ze=15][/size]

student24.sk/Ja­roslav Dodok Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM