Michal Majer Rôzne

Nadácia finančne podporí verejnoprospešné projekty

Do 16. septembra 2010 môžu požiadať Komunitnú nadáciu Zdravé mesto (KNZM) o grant na svoje verejnoprospešné projekty neformálne skupiny minimálne troch ľudí, občianske združenia, nadácie a neziskové organizácie. Tohto roku uspejú tie, ktoré spĺňajú p

„Maximálna výška podpory jedného projektu je 700 eur. Finančné prostriedky, ktoré poskytne nadácia, sú od ľudí a firiem, ktoré pôsobia v našej komunite. Prostriedky darovali prostredníctvom dvojpercentnej dane a osobnými darmi do Fondu Klubu darcov v nadácii. O tom, ktoré projekty nadácia podporí, rozhodne jej grantový poradný výbor, zložený s odborníkov z jednotlivých oblastí podpory. Ten odporučí správnej rade projekty na schválenie. V Klube darcov sa do rozhodovania zapoja priamo darcovia, ktorí podľa svojho uváženia rozhodnú, ktoré projekty zo svojich darov podporia,“ informovala Ida Adolfova z KNZM. Dodala, že na základe skúseností z predchádzajúcich rokov projekty budú pravdepodobne aj teraz orientované na zlepšovanie životného prostredia, budovanie a rekonštrukciu detských ihrísk, zazeleňovanie priestranstiev, rôznych pracovných dielní, predstavenia, podujatia pre deti a mládež, seniorov a podobne. Podmienky grantového programu, ako aj formulár pre vypracovanie projektu je dostupný na webovej stránke nadácie. Záujemcovia sa môžu informovať o podmienkach pred udelenie grantu aj osobne v sídle nadácie, telefonicky a e-mailom.

Poslaním spomínanej nadácie je posilňovanie sociálneho kapitálu, zvyšovanie kvality života v regiónoch Banská Bystrica, Sliač a Zvolen a oživenie a rozvoj miestneho darcovstva a filantropie. Tiež vytváranie podmienok a mechanizmov pre miestnych darcov tak, aby dar bol použitý podľa záujmu darcu a zároveň bol efektívne využitý na riešenie potrieb či príležitostí v komunite. Od svojho vzniku v roku 1994 nadácia podporila už viac ako tisíc projektov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM