Jakub Forgács Rôzne

Nad mesto vzlietnu tisíce bubliniek. Bystričania sa pokúsia o nový rekord

Niekedy stačí skutočne málo a deň môže byť krajší. Presvedčiť sa o tom budete môcť už onedlho, na bystrickej bublinovej slávnosti. Čo prinesie Bubble Day 2016?

Ilustračný obrázok k článku Nad mesto vzlietnu tisíce bubliniek. Bystričania sa pokúsia o nový rekord
Zdroj: Dnes24.sk

Bubble Day / Deň bublín je najväčšie bublinové podujatie organizované dobrovoľníkmi vo viacerých mestách na Slovensku i v zahraničí. Jeho myšlienkou je darovať v jeden deň radosť, nadšenie a úsmev na námestiach, alebo iných verejných priestranstvách miest a obcí. A tento rok opäť neobíde ani Banskú Bystricu.

„Ide o jeho 3. narodeniny so špeciálnou myšlienku, ktorou je: Bubble day for everyone/ Deň bublín pre každého, čo znamená, že chceme podujatie sprístupniť tým, ktorí sa ho nemôžu zúčastniť, a naopak priblížiť ho viacerým vekovým kategóriám, pretože vek je iba formalita a bubliny sú ten najkrajší spôsob ako ľudí spojiť a dať im možnosť zaspomínať na krásne chvíle detstva,“ uvádzajú organizátori.

Minulý rok sa na banskobystrickom Námestí SNP stretli takmer štyri stovky malých i veľkých púšťačov bublín. Tentoraz sa akcia bude konať na novom mieste, v areáli Komunitného centra Fončorda. Vo štvrtok 25. augusta o 17:00 tam vypukne záhradná bublinová slávnosť a nebude chýbať ani sprievodný program. O ten sa postarajú bystrickí parkouristi zo skupiny Slovak Freerun Family / Junior so svojím vystúpením a workshopom.

Ak ešte váhate, či sa akcie zúčastníte, organizátori chystajú aj čosi špeciálne. Pokúsia sa o rekord v počte bublifukujúcich, ktorý môže byť prekonaný aj vďaka vám. Ale pozor, bublifuk si treba doniesť vlastný a dokonca tak s ním môžete zabojovať aj o titul „najoriginálnejší“. Viac o bystrickom Bubble Day 2016 sa dočítate v oficiálnej udalosti na Facebook.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z akcie Bubble Day 2015 aj plagát k tej tohtoročnej!

Čítajte tiež:

KOMPLETNÝ PROGRAM Radvanského jarmoku: Tohtoročné lákadlá podujatie za podujatím

Skákacie hrady aj olympionici. Bystrické sídlisko sa s letom rozlúči veľkolepo

FOTO: Nad bystrickým námestím lietali bubliny
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM